ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Δίνουν Black Hawk του 1979 στην Ελλάδα το… 2022

ΗΠΑ: Δίνουν Black Hawk του 1979 στην Ελλάδα το… 2022

Η Ελλάδα ελλείψει πόρων αναγκάζεται να βολευτεί με οπλικά συστήματα τα οποία δεν θέλουν πια οι ΗΠΑ λόγω παλαιότητας, οπότε τα δίνουν στη χώρα μας.

Απάντηση στο αίτημα που είχε θέσει η χώρα μας αναφορικά με την παραχώρηση μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου UH-60 Black Hawk φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν δώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η υπερδύναμη δήλωσε σε επικοινωνία που είχε με στελέχη του ελληνικού Πενταγώνου ότι ελικόπτερα θα υπάρχουν διαθέσιμα για εμάς, αλλά όχι τώρα αλλά από το έτος 2022 και μετά.

Επίσης δεν θα μας παραχωρηθούν τα νέας τεχνολογίας αλλά μονάχα η έκδοση UH-60A.

Πρόκειται για την παλαιότερη έκδοση που άρχισε να εντάσσεται στο δυναμικό των Ηνωμένων Πολιτειών το μακρινό 1979, δηλαδή πριν από 40 ολόκληρα χρόνια.

Ούτως ή άλλως ο αμερικανικός στρατός έχει λάβει την απόφαση να αποσύρει από την ενεργό δράση όλα τα UH-60A Black Hawk, οπότε η Ελλάδα θα είναι ένας από τους επίδοξους παραλήπτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρων κατασκευάζεται από την Sikorsky Aircraft και εκτός από τις Η.Π.Α. τα χρησιμοποιεί η Ιαπωνία, η Κολομβία και η Νότια Κορέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.