ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση του Eurofighter παραγωγής για την Αεροπορία του Κουβέιτ με ραντάρ AESA

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση του Eurofighter παραγωγής για την Αεροπορία του Κουβέιτ με ραντάρ AESA

Στις 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο κέντρο πτητικών δοκιμών του ιταλικού ομίλου Leonardo, στο Τορίνο, η πρώτη πτήση μαχητικού Eurofighter Typhoon με την διαμόρφωση για την Αεροπορία του Κουβέιτ.

Όπως αναφέρει η κοινοπραξία κατασκευής του αεροσκάφους, το συγκεκριμένο μαχητικό είναι το πρώτο που πετά με εγκατεστημένο το ραντάρ AESA Captor-E και το πακέτο βελτιώσεων «Phase Enhancement P3Eb», κάτι που αποτελεί ορόσημο για το πρόγραμμα του «Ευρωμαχητικού», αλλά και το Εμιράτο του Κουβέιτ.

Το Κουβέιτ υπέγραψε σύμβαση με τη Leonardo στις 5 Απριλίου 2016 για την απόκτηση 28 Eurofighter Typhoon, με το πρώτο μαχητικό να μεταβιβάζεται στο Εμιράτο το 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη κουβεϊτιανή διαμόρφωση, το μαχητικό είναι πιστοποιημένο τους πυραύλους Storm Shadow και Brimstone, καθώς επίσης και άλλα προηγμένα όπλα αέρος-επιφανείας. Επιπλέον, το Eurofighter Typhoon θα έχει το ατρακτίδιο στόχευσης Sniper και το ατρακτίδιο ACMI P5.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.