ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποστολή της ΠΑ στο Κονγκό

Αποστολή της ΠΑ στο Κονγκό

Απογειώθηκε την 30η Ιουλίου 2006 από την 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα, αεροσκάφος C-130H της Πολεμικής Αεροπορίας με προορισμό τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχείρηση «Eurofor RD Congo».

Η απόσταση που καλύφθηκε είναι περίπου 3.600 Ναυτικά Μίλια, πετώντας πάνω από την Αίγυπτο, Σουδάν, Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, Καμερούν και Γκαμπόν. Η ανάπτυξη του ελληνικού C-130H Hercules στο Κονγκό έγινε δεκτή από την Ελληνική Κυβέρνηση, κατόπιν αιτήσεως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, με σκοπό την ενίσχυση της δύναμης ταχείας αντίδρασης MONUC (UN Organization Mission In The Democratic Republic Of Congo) κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στη χώρα αυτή. Η MONUC είναι δύναμη του ΟΗΕ, αποτελούμενη από 16.700 άτομα, που έχει αναπτυχθεί στο Κονγκό από τον Αύγουστο του 2003 στο πλαίσιο του άρθρου 7 του ΟΗΕ. Αποστολή της είναι να αποτρέψει την εμφάνιση ενόπλων αναταραχών, να βελτιώσει το περιβάλλον ασφαλείας και να θέσει τη βάση για την μετεκλογική σταθερότητα στην περιοχή. Η Ελληνική αποστολή αποτελούμενη από 25 άτομα (πληρώματα, τεχνικούς, γιατρό) θα παραμείνει στην περιοχή των επιχειρήσεων για 45 ημέρες. Τα διεθνή αεροδρόμια Libreville στην Gabon και N’ Djili στην Kinshasa θα είναι οι βάσεις  της ελληνικής αποστολής απ’ όπου θα εκτελεί αποστολές τακτικών αερομεταφορών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.