ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρώσος δοκιμαστής πιλότος εξηγεί τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ελιγμών υψηλών φορτίσεων

Ρώσος δοκιμαστής πιλότος εξηγεί τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ελιγμών υψηλών φορτίσεων

Οι ελιγμοί με υψηλές φορτίσεις που πραγματοποιεί ένα μαχητικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια αερομαχιών είναι και απαιτητικοί και δύσκολοι.

Για παράδειγμα ελιγμοί όπως η «κόμπρα του Pugachev» που αποσκοπεί στο να βρεθεί το αεροσκάφος που βρίσκεται στην ώρα έξι εκτός παραμέτρων βολής ή ο ελιγμός “Kvochur’s Bell” που μειώνει απότομα την ταχύτητα και το ενεργειακό φορτίο του αεροσκάφους για να αποφύγει βλήματα εδάφους-αέρος ή να εμπλέξει στόχους εδάφους, απαιτούν τόσο καλή φυσική κατάσταση όσο και κατάρτιση από τον πιλότο που τους εκτελεί.

Ο δοκιμαστής Ρώσος πιλότος Anatoly Kvochur εξηγεί στο Sputnik τι συμβαίνει όταν πραγματοποιεί ελιγμούς υψηλής φόρτισης.

«Στην αρχή τα χέρια και τα πόδια αρχίζεις να τα αισθάνεσαι πιο βαριά, ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύει και η ικανότητα να χειριστείς το αεροσκάφος.

Στη συνέχεια αρχίζει και βαραίνει το κεφάλι προς τα εμπρός και μετά βίας το διατηρείς σε μια αξιοπρεπή θέση.

Στα 6g αρχίζει και σχηματίζεται στο οπτικό πεδίο ένα μαύρο πέπλο. Κάτω από την συνεχή επίδραση των g το αίμα μέσω της σπονδυλικής στήλης κατευθύνεται στα πόδια αφήνοντας το μυαλό χωρίς οξυγόνο αναγκάζοντάς το να… σταματήσει.

Δεν μπορεί να δεις καθαρά πλέον και χάνεις την ικανότητα να διατηρείς ορθή αντίληψη της περιβάλουσας κατάστασης», εξηγεί ο Ρώσος δοκιμαστής πιλότος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.