ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Lockheed Martin: Δύσκολο το ζήτημα της συμβατότητας του ASPIS II στο F-16V αλλά έχουμε προσφέρει λύσεις…

Lockheed Martin: Δύσκολο το ζήτημα της συμβατότητας του ASPIS II στο F-16V αλλά έχουμε προσφέρει λύσεις…

«Ως δύσκολο στην επίλυσή του αλλά όχι ακατόρθωτο», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Ντένης Πλέσσας το θέμα με την μη συμβατότητα του συστήματος αυτοπροστασίας APSIS II των υπό αναβάθμιση f-16 της ΠΑ.

Το θέμα έγκειται στις παρεμβολές μεταξύ του ASPIS II και του ραντάρ AESA APG-83 με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία του ΣΑ.

Μιλώντας στο Delphi Economic Forum, ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, τονίζοντας πως όντως είναι ένα δύσκολο ζήτημα άλλα όχι ακατόρθωτο στην αντιμετώπισή του, με λογισμικό και «άλλες προσεγγίσεις» χωρίς να διευκρινίσει όμως ποιες είναι αυτές και φυσικά πόσο θα στοιχίσουν…

Ο ίδιος είπε μεν πως η Lockheed Marin έχει «προσφέρει λύσεις», λέγοντας πως «δεν υπάρχει θέμα», πλην όμως αυτές οι λύσεις μοιραία κινούνται ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο αφού το πρώτο F-16V που αναβαθμίζεται βρίσκεται ακόμη στην ΕΑΒ και δεν έχει πάει στις ΗΠΑ για δοκιμές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Πλέσσας αναφέρθηκε γενικότερα στο πρόγραμμα F-16V, λέγοντας ότι το πρόγραμμα τρέχει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Επιπλέον ο ίδιος εστίασε στην κατάσταση στην ΕΑΒ και δήλωσε πως 10-15 τεχνικοί θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι για κάθε αεροσκάφος. Αυτή τη στιγμή οι εργασίες στο πρώτο αεροσκάφος γίνονται από Έλληνες και Αμερικάνους τεχνικούς. Τέλος, στην ΕΑΒ θα γίνουν επενδύσεις με χρήση κονδυλίων αυτών που παλαιότερα ονομάζονταν Αντισταθμιστικά Ωφελήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.