ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αθωώθηκαν ομόφωνα οι κατηγορούμενοι για τα ελικόπτερα Απάτσι

Αθωώθηκαν ομόφωνα οι κατηγορούμενοι για τα ελικόπτερα Απάτσι

Στην ομόφωνη απόφαση να αθωωθούν οι έντεκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση που αφορούσε στα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από τη σύμβαση προμήθειας των δώδεκα επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι, εν έτει 2003, προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η σύμβαση για τα δώδεκα AH-64D Apache είχε υπογραφεί επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου με την αμερικανική εταιρία Boeing και υποκατασκευάστρια είχε επιλεγεί η εταιρία SONAK, του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η τελευταία κατηγορείτο για ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους 27 εκατ. δολαρίων.

Εκτός από τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο, μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο πρώην γενικός γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, καθώς και πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι κατηγορούνταν κατά περίπτωση για απιστία και ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι αποδιδόμενες σε βάρος των κατηγορουμένων πράξεις, ενώ δεν εντοπίστηκε ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από την εν λόγω προμήθεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.