ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Πακιστάν καθυστερεί προμήθεια F-16

Το Πακιστάν καθυστερεί προμήθεια F-16

Το Πακιστάν ανέβαλε την υπογραφή Μνημονίου Αποδοχής (Letter of Acceptance – LoA) για την αγορά αεροσκαφών F-16 λόγω αφαίρεσης κρίσιμων συστημάτων από τα αεροσκάφη και όρων χρήσης.

Σύμφωνα με τον πακιστανικό Τύπο, το Υπουργείο Αμυνας του Πακιστάν είχε αρχικά ζητήσει από τον Αμερικανό Υφυπουργό Αεροπορίας για Διεθνείς Υποθέσεις των ΗΠΑ, ο οποίος επιβλέπει την αξίας 3 δις δολαρίων συμφωνία, να την υπογράψει.  Η απόφαση να μην υπογραφεί η συμφωνία ελήφθη εσπευσμένα από τον Πρόεδρο του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ όταν μετά από ενημέρωση από την Αεροπορία έμαθε ότι τα αεροσκάφη θα παρεδίδοντο χωρίς ορισμένα βασικά ηλεκτρονικά/ψηφιακά συστήματα τα οποία θα καθιστούσαν απαγορευτική την μεταφορά πυρηνικών ή την διείσδυση εχθρικού εναέριου χώρου με ισχυρή αντιαεροπορική προστασία. Επίσης, σύμφωνα με κάποιες αναφορές τα F-16 δεν θα είναι σε θέση να ανιχνεύσουν αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.

Σε κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Βουλής, τον Ιούλιο, ο John Hillen, Βοηθός Γραμματέα του Γραφείου Πολιτικό-στρατιωτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι είχε ληφθεί μέριμνα ώστε να συμπεριληφθούν εγκεκριμένα σχέδια ασφαλείας για τις βάσεις και εγκαταστάσεις στο Πακιστάν που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα  F-16, πριν απελευθερωθεί έστω και ένα αεροσκάφος για πώληση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Hillen οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν παρουσία στις βάσεις αυτές για να εποπτεύουν την συμμόρφωση με τους όρους αυτούς. Η πρόσβαση στα αεροσκάφη θα περιοριζόταν, σύμφωνα σε προ-εγκεκριμένα στελέχη της Πακιστανικής Αεροπορίας. Ο Αμερικανός αξιωματούχος κατέθεσε επίσης ότι το σχέδιο αυτό θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να ελέγχουν την χρήση των αεροσκαφών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.