ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η αερομαχία ιρακινού MIG-25 με drone Predator και η ιστορική…κατάρριψη (βίντεο)

Η αερομαχία ιρακινού MIG-25 με drone Predator και η ιστορική…κατάρριψη (βίντεο)

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-25 με την κωδική ονομασία «Foxbat» ήταν ο φόβος και ο τρόμος των Αμερικανών αλλά και των συμμαχικών δυνάμεων του NATO κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, λόγω της φήμης του και την αποτελεσματικότητα του στο πεδίο της μάχης.

Ήταν 23 Δεκεμβρίου του 2002, όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-25 που υπηρετούσε στην πολεμική αεροπορία του Ιράκ ήρθε αντιμέτωπο με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να εμπλακούν σε μια ιστορική αερομαχία, που είχε μια εξίσου ιστορική κατάρριψη.

Ειδικότερα, το drone MQ-1 Predator της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, εκτελούσε μια αποστολή αναγνώρισης στο Ιράκ, ενώ ήταν οπλισμένο με πυραύλους αέρος-αέρος AIM-92 Stinger, όταν ενεπλάκη σε αερομαχία με ένα ιρακινό μαχητικό MiG-25.

Τα δύο αεροσκάφη εξαπέλυσαν τους πυραύλους τους, ωστόσο, όπως φαίνεται στο βίντεο της περιόδου, το ιρακινό μαχητικό κατάφερε αποφασιστικό πλήγμα, γράφοντας με αυτόν τον τρόπο ιστορία, καθώς επρόκειτο για την πρώτη καταγεγραμμένη κατάρριψη ενός drone από μαχητικό αεροσκάφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.