ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Στρατός φρουρεί εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας

Ο Στρατός φρουρεί εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας

Μονάδες για τη φρούρηση «εγκαταστάσεων ζωτικής σημασίας» αναπτύσσουν οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις εν όψει των διαδηλώσεων που οργανώνουν σήμερα οι οπαδοί του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν καλέσει το λαό να πραγματοποιήσει μια «πανεθνική πορεία εκατομμυρίων» για να δείξει την οργή του για την πρόσφατη καταστολή των διαδηλώσεων.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα έχει σήμερα, γύρω στις 19:30 (ώρα Ελλάδας), συνομιλία με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, ενώ προηγουμένως θα έχει και τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Ο Ολάντ ζήτησε την Πέμπτη να σταματήσει αμέσως η βία που την προηγουμένη είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 600 ανθρώπους. Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα ότι ριζοσπαστικές οργανώσεις υπάρχει κίνδυνος να εκμεταλλευθούν την κλιμάκωση της έντασης στην Αίγυπτο και κάλεσε όλες τις πλευρές να κάνουν ό,τι μπορούν για να εκτονώσουν την ένταση.

Αψηφώντας τις επικρίσεις από δυτικούς συμμάχους της, η υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση της Αιγύπτου δήλωσε χθες ότι θα στρέψει τα όπλα της εναντίον οποιουδήποτε επιτεθεί στην αστυνομία ή σε δημόσιους θεσμούς.

«Πρέπει να επιδειχθεί η μέγιστη αυτοσυγκράτηση, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος εξτρεμιστικές οργανώσεις να επωφεληθούν από την κατάσταση και αυτό θα ήταν εξαιρετικά σοβαρό», δήλωσε ο Φαμπιούς μιλώντας στο ραδιοσταθμό RTL.

Ο γάλλος υπουργός πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος και να καθίσουν όλες οι πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο δήλωσε σήμερα πως η γερμανική κυβέρνηση «καταδικάζει κατηγορηματικά τη βία» στην Αίγυπτο και καλεί όλα τα μέρη να διαπραγματευθούν. «Μόνο μια καλή λύση υπάρχει, είναι αυτή την οποία προτείνουμε, είναι η επιστροφή στις συνομιλίες», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε εξάλλου πως η χώρα επέκτεινε την προειδοποίηση που απευθύνει προς τους ταξιδιώτες στην Αίγυπτο και τους καλεί τώρα να αποφεύγουν και τα τουριστικά θέρετρα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Προηγουμένως η Γερμανία είχε εξαιρέσει τα δημοφιλή στους ευρωπαίους τουρίστες θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, όπως το Σαρμ Ελ Σέιχ και η Χουργκάντα, από τις προειδοποιήσεις που εξέδωσε για τους ταξιδιώτες, αν και είχε συστήσει αυξημένη προσοχή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.