ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: Kυνηγάει τους λάθρο με “έξυπνες” κάμερες

Ρωσία: Kυνηγάει τους λάθρο με “έξυπνες” κάμερες

Νέες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας θα χρησιμοποιήσει η Ρωσία για να χτυπήσει την λαθρομετανάστευση

«Έξυπνες» κάμερες θα εγκαταστήσει η Ρωσία για να εντοπίζει τους μετανάστες.

Με την βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας, ο ισχυρότερος άντρας στον κόσμο και ηγέτης της Ρωσίας, Βλαντμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα τοποθετήσει «έξυπνες συσκευές»,  οι οποίες θα ταυτοποιούν τους μετανάστες.

Οι αρχές θα συγκρίνουν τα πρόσωπα που θα αιχμαλωτίζουν οι κάμερες με όσα περιλαμβάνονται στη λίστα με τους νόμιμους μετανάστες και όσοι είναι παράνομοι θα απελαύνονται.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, οι «έξυπνες» κάμερες θα τοποθετηθούν σε τραπεζικά μηχανήματα και σε χώρους στάθμευσης.

Η προηγμένη τεχνολογία θα είναι το μεγάλο «όπλο»  της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης για την παρακολούθηση των αλλοπαδαπών, γράφει η εφημερίδα «Ria Novosti».  

   

Στη Ρωσία υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τους μετανάστες κυρίως από τους εθνικιστές, που πραγματοποιούν διαδηλώσεις τους τελευταίους μήνες με αίτημα την απαγόρευση θεωρήσεων διαβατηρίου στη Ρωσία για όσους προέρχονται από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου, μια πρόταση στην οποία τάσσεται υπέρ ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.