ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

HΠΑ: Η NRC “ανησυχεί” για τις προδιαγραφές ασφαλείας των πυρηνικών αντιδραστήρων

HΠΑ: Η NRC “ανησυχεί” για τις προδιαγραφές ασφαλείας των πυρηνικών αντιδραστήρων

Οι τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες η λειτουργία των οποίων είχε διακοπεί στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ τέθηκαν και πάλι σε λειτουργία μετά το πέρασμα του ακραίου καιρικού φαινομένου Σάντι.

«Στις 07:00 π.μ. (13:00 ώρα Ελλάδας), η Αρχή για την Πυρηνική Ασφάλεια ανέφερε ότι όλοι οι αντιδραστήρες στο βορειοανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι είχαν σταματήσει να λειτουργούν λόγω των συνεπειών του τυφώνα Σάντι, άρχισαν και πάλι να λειτουργούν αυξάνοντας σιγά-σιγά την παραγωγή τους», διευκρίνισε το υπουργείο Ενέργειας, σημειώνοντας ότι 3,6 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, σε σχέση με τα περισσότερα από 8 εκατομμύρια που ήταν στο αποκορύφωμα της κρίσης.

Οι σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την ανατολική ακτή της χώρας, οδήγησαν στη διακοπή της λειτουργίας Δευτέρα και Τρίτη αυτών των τριών αντιδραστήρων (ένας στο Νιου Τζέρσεϊ και δύο στη Νέα Υόρκη), των οποίων το σύστημα ψύξης είχε εν μέρει καταστραφεί από την άνοδο των υδάτων.

Μια διαδικασία συναγερμού άρχισε επίσης μεταξύ της Δευτέρας και της Τετάρτης στη μονάδα Όιστερ Κρικ (Νιου Τζέρσεϊ), την παλαιότερη στις ΗΠΑ, λόγω της καταρρακτώδους βροχής που είχε πλήξει την περιοχή.

Το υπουργείο Ενέργειας διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του ότι οι μονάδες των οποίων η δραστηριότητα είχε περιοριστεί μετά το πέρασμα του Σάντι τώρα λειτουργούν «πλήρως».

Οι 104 πυρηνικοί αντιδραστήρες που λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν το 20% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα η Αρχή για την Πυρηνική Ασφάλεια (NRC) εξέφρασε επίσης την «ανησυχία» της για τις πιθανές επιπτώσεις ενδεχόμενων πλημμυρών σε μια μονάδα του Ιλινόι (Βόρεια), στο πλαίσιο των επιθεωρήσεων που διενεργήθηκαν μετά το ατύχημα Φουκουσίμα στην Ιαπωνία το 2011.

Η NRC ανησυχεί ιδιαίτερα για την «αποτελεσματικότητα» των διαδικασιών έκτακτης ανάγκης που προβλέπονται σε περίπτωση πλημμύρας, και θέτει το ερώτημα, αν στη μονάδα, που οικοδομήθηκε το 1966, γίνονται σεβαστές οι νέες προδιαγραφές ασφαλείας για την αντιμετώπιση τέτοιων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η ρυθμιστική αρχή έδωσε διορία «τριάντα ημερών» στον φορέα εκμετάλλευση της μονάδας, την αμερικανική Exelon, για να απαντήσει με πειστικό τρόπο στις ανησυχίες της, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.