ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μοχάμεντ Μόρσι: “Η Αίγυπτος θα σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων”

Μοχάμεντ Μόρσι: “Η Αίγυπτος θα σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων”

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι απηύθηνε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον αιγυπτιακό λαό καλώντας τους συμπολίτες του «να σταθούν στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού μέχρι να τερματιστεί η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα».

Οι ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα είναι “απαράδεκτες και θα οδηγήσουν σε αστάθεια στην περιοχή”, τόνισε.

“Είμαστε σε επαφή με τον λαό της Γάζας, με τους Παλαιστίνιους και στεκόμαστε δίπλα τους μέχρι να σταματήσουμε την επίθεση. Δεν αποδεχόμαστε σε καμιά περίπτωση τη συνέχιση της επίθεσης αυτής εναντίον της Λωρίδας της Γάζας”, υπογράμμισε ο Μόρσι. “Οι Ισραηλινοί οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η επίθεση αυτή είναι απαράδεκτη και θα οδηγήσει μόνο σε αστάθεια στην περιοχή, ενώ θα έχει σημαντικά αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια της περιοχής”.

Η Αίγυπτος κάλεσε παράλληλα τις ΗΠΑ να παρέμβουν “άμεσα” στο Ισραήλ για να σταματήσει τις επιδρομές του εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών σήμερα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ο αιγύπτιος ομόλογός της Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ “ζήτησε από τις ΗΠΑ να παρέμβουν άμεσα για να τερματιστεί η ισραηλινή επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα”, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

“Όσο η ισραηλινή επίθεση δεν σταματάει, τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται και θα γίνεται ανεξέλεγκτη”, είπε ο υπουργός στην Κλίντον αργά χθες Τετάρτη καλώντας την Ουάσινγκτον να “χρησιμοποιήσει τις επαφές της με το Ισραήλ για να τερματιστεί η επίθεση αυτή”.

Ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι αποφάσισε χθες να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στο Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που μέχρι τώρα έχουν προκαλέσει το θάνατο 13 Παλαιστινίων και τριών Ισραηλινών, ενώ ο ισραηλινός πρεσβευτής στο Κάιρο κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις.

Η Αίγυπτος είναι η πρώτη αραβική χώρα που υπέγραψε μια ειρηνευτική συνθήκη με το Ισραήλ το 1979. Συνήθως αναλαμβάνει μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς κάθε φορά που σημειώνεται έκρηξη βίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.