ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανώτατοι δικαστές αμφισβητούν τον Μόρσι

Ανώτατοι δικαστές αμφισβητούν τον Μόρσι

Με ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα οι ανώτατοι δικαστικοί της Αιγύπτου αμφισβητούν ευθέως τις νέες υπερεξουσίες που έδωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχαμεντ Μόρσι στον ευατό του, βάζοντας ένα ακόμα εμπόδιο στις προσπάθειες του Αιγύπτιου προέδρου να κατοχυρώσει την εξουσία του και δίνοντας νέα ώθηση στην αμφισβήτησή του από την αντιπολίτευση.  Κάνοντας λόγο για “επίθεση χωρίς προηγούμενο στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης” ο δικαστικός σύλλογος της Αλεξάνδρειας κήρυξε γενική αποχή από τις δικαστικές αίθουσες για σήμερα, Σαββάτο, και έως ότου ο πρόεδρος Μόρσι αναιρέσει τις διατάξεις του νόμου που τους αφορούν.

Την ίδια στιγμή σύσσωμη η αντιπολίτευση καλεί τους Αιγυπτίους σε μαζικές διαδηλώσεις, αντίστοιχες με εκείνες που γκρέμισαν το καθεστώς Μουμπάρακ,την ερχόμενη Τρίτη στην πλατεία Ταχρίρ. Στην ανακοίνωσή τους αναφερουν πως πρέπει να “γκρεμιστεί η φασιστική, δεσποτική αναθεώρηση του Συντάγματος” στην οποία προχώρησε ο Μόρσι. Πολλοί μάλιστα τονίζουν πως ήρθε η ώρα να ολοκληρώσουν την επανάσταση και να μην αφήσουν την Αίγυπτο λεία στα χέρια ορισμένων αρπακτικών που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το εθνικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defenecenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.