ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Κουτσή» σύνοδος στο Μαρόκο για το σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση: Απουσιάζουν μεγάλες δυνάμεις

«Κουτσή» σύνοδος στο Μαρόκο για το σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση: Απουσιάζουν μεγάλες δυνάμεις

Μετά από δυο χρόνια επεξεργασίας από τον ΟΗΕ, το Σύμφωνο για την Μετανάστευση (που θέλει να είναι «παγκόσμιο» αλλά εκ των πραγμάτων δεν είναι) πρόκειται να τεθεί υπό επικύρωση στη διεθνή Σύνοδο που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο στο Μαρακές.

Το Σύμφωνο για την «Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση» – όπως είναι ο πλήρης τίτλος του – αποτελείται από 34 σελίδες, είναι μη δεσμευτικό και είναι το πρώτο που καταρτίστηκε με σκοπό υποτίθεται να συμβάλλει στη ρύθμιση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών.

Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία δεν είναι δεσμευτική και τονίζει με έμφαση ότι οι αρχές της δεν θα παραβιάζουν την κυριαρχία των κρατών, περίπου δώδεκα χώρες, αποφάσισαν να μην την υπογράψουν.

Στο Βέλγιο μάλιστα, κινδυνεύει να καταρρεύσει η κυβέρνηση καθώς ο πρωθυπουργός Μισέλ αποφάσισε να υπογράψει το σύμφωνο αλλά αντιδρούν οι Φλαμανδοί εθνικιστές που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Στον Καναδά, η αντιπολίτευση επέκρινε τον πρωθυπουργό Τριντό για την υποστήριξή του στη συμφωνία και στη Γαλλία η επικεφαλής του «Εθνικού Συναγερμού» Μαρίν Λε Πεν ζήτησε από τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν να παραιτηθεί από αυτή την «πράξη προδοσίας».

Μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ που αντιδρούν στην έγκριση του συμφώνου για τη μετανάστευση είναι η Αυστρία, η Σλοβενία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ουγγαρία και η Πολωνία που έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα υπογράψουν τη συμφωνία.

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν πέρυσι τον Δεκέμβριο από τις συνομιλίες για το σύμφωνο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ από το βήμα του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο, απέρριψε το «δόγμα της παγκοσμιοποίησης» και περιέγραψε την «ανεξέλεγκτη μετανάστευση» ως απειλή για την εθνική κυριαρχία των ΗΠΑ.

Το ίδιο έχουν ανακοινώσει και η Αυστραλία και το Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ελλάδα φυσικά, θα είναι εκεί με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα ο οποίος προτίθεται να πάει ακόμη και κολυμπώντας προκειμένου να μετάσχει στην συνδιάσκεψη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.