ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μόσχα: «Δεν έχουν σχέση με το δυστύχημα οι τέσσερις ρωσικοί σταθμοί μέτρησης ραδιενέργειας»

Μόσχα: «Δεν έχουν σχέση με το δυστύχημα οι τέσσερις ρωσικοί σταθμοί μέτρησης ραδιενέργειας»

Το δυστύχημα στην περιοχή του Αρχάνγκελσκ, στην βόρεια Ρωσία, δεν έχει καμία σχέση με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση Πυρηνικών Δοκιμών, διαμήνυσε η Μόσχα, λίγες ώρες αφότου ο Οργανισμός έκανε γνωστό ότι τέσσερις ρωσικοί σταθμοί μέτρησης ραδιενέργειας έχουν σταματήσει να μεταδίδουν δεδομένα τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στο πρακτορείο Interfax ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, στενός συνεργάτης του προέδρου Πούτιν, δήλωσε αιχμηρά πως η αποστολή δεδομένων από τα ρωσικά παρατηρητήρια γίνεται εθελοντικά. Προσέθεσε ότι ούτως ή άλλως ο Οργανισμός είναι άσχετος με το περιστατικό.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού, Λασίνα Ζέρμπο, δήλωσε νωρίτερα στην εφημερίδα «Wall Street Journal» ότι οι μονάδες στο Μπιλιμπίνο και το Ζαλέσοβο έχουν σταματήσει να στέλνουν στοιχεία από τις 13 Αυγούστου, πέντε ημέρες μετά το δυστύχημα. Ήδη από τις 10 Αυγούστου είχαν τεθεί εκτός δικτύου οι μονάδες στην Ντούμπνα και στο Κίροφ.

Η ξαφνική σιγή ασυρμάτου έχει αναζωπυρώσει τις ανησυχίες ότι οι ρωσικές Αρχές επιδιώκουν να ελαχιστοποιήσουν τις πληροφορίες για το δυστύχημα, όπου έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον πέντε υπάλληλοι της υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας Rosatom.

Μετά την έκρηξη καταγράφηκε απότομη αλλά μικρής διάρκειας αύξηση του επιπέδου ακτινοβολίας στην κοντινή πόλη Σεβεροντβίνσκ, σύμφωνα με μετρήσεις της ρωσικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Rosatom έχει παραδεχτεί ότι η έκρηξη συνδέεται με έρευνες για την ανάπτυξη συστήματος προώθησης με πηγή ενέργειας ραδιενεργά ισότοπα – την αποκαλούμενη πυρηνική μπαταρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.