ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άγνωστοι χάκαραν ΑΤΜ και αυτό άρχισε να… «φτύνει» χρήματα

Άγνωστοι χάκαραν ΑΤΜ και αυτό άρχισε να… «φτύνει» χρήματα

Υπάλληλος γερμανικής τράπεζας στην πόλη Φράιμπουργκ παρατήρησε ότι ένα ΑΤΜ «φερόταν» περίεργα, αφού στο μήνυμα καλωσορίσματος, αντί για το τυπικό, έγραφε: «Χο! Χο! Χο! Ας φτιάξουμε κοτολέτες σήμερα»!

Το περιστατικό όμως αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά αστείο, αφού ήταν αποτέλεσμα του ιού που είχαν βάλει χάκερ στο σύστημά του και έκανε το μηχάνημα να «φτύνει» χρήματα, ώσπου άδειασε τελείως.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του περιοδικού «Motherboard» και γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ήδη με το σχετικό ρωσικό software που στοιχίζει 1000 δολάρια έχουν γίνει αρκετές τέτοιες επιθέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δυνητικά αυτό μπορεί να επηρεάσει κάθε χώρα» σχολιάζει ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας Ντέιβιντ Σάντσο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.