ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Ιράν προειδοποιεί: «Κάθε ορμητήριο κατά του Ιράν αποτελεί για εμάς στόχο»

Το Ιράν προειδοποιεί: «Κάθε ορμητήριο κατά του Ιράν αποτελεί για εμάς στόχο»

Η κλιμάκωση των ανταγωνισμών των μεγάλων δυνάμεων στον Περσικό κόλπο και τη Μέση Ανατολή δημιουργούν προβλήματα σε όλες τις χώρες της περιοχής, ενώ αποδεικνύεται πως η κάθε στρατηγική έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

«Κάθε ορμητήριο κατά του Ιράν αποτελεί για εμάς στόχο, να το ξέρετε αυτό», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος πρέσβης, αναφερόμενος προφανώς στον ρόλο της βάσης της Σούδας στον σχεδιασμό των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Ιράν, μάλιστα, καταλογίζει στην Αθήνα και στη θέση που έλαβε για την δολοφονία Σολεϊμανί «υπερβάλλοντα ζήλο», καθώς –όπως τονίζει ο πρέσβης του, παρόμοια θέση δεν έλαβε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, παρότι πολλές εξ αυτών-εν αντιθέσει με την Ελλάδα που έχει παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις με την Τεχεράνη- έχουν επιδείξει εχθρικές συμπεριφορές κατά του ιρανικού καθεστώτος. Ο δε πρωθυπουργός, σύμφωνα με όσα άφησε να καταλάβουν πολιτικοί αρχηγοί που του έθεσαν το θέμα –και σύμφωνα πάντα με τις διασταυρωμένες πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας- άφησε να εννοηθεί πως πιθανότατα δεν θα ξαναέκανε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση. Θυμίζουμε πως, μιλώντας στο «Atlantic Council», στην Ουάσιγκτον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθμνικό συμφέρον των ΗΠΑ». Το δε γεγονός ότι η συγκεκριμένη δήλωση δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη σελίδα του πρωθυπουργικού γραφείου, δείχνει πως η Αθήνα, κατανοώντας και τους κινδύνους, την υποβαθμίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στην επικοινωνία του με τον ιρανό ομόλογό του, μάλλον διευκρινίζει πλήρως τις θέσεις της Αθήνας και «διασκεδάζει» -κατά το δυνατόν- τις ανησυχίες της Τεχεράνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.