ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο άνθρωπος με το ποδήλατο: Το αναπάντεχα απλό τρικ του Εσκομπάρ για να γεμίσει με κοκαΐνη την Ευρώπη (φωτο)

Ο άνθρωπος με το ποδήλατο: Το αναπάντεχα απλό τρικ του Εσκομπάρ για να γεμίσει με κοκαΐνη την Ευρώπη (φωτο)

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει μεγαλώσει στην Γαλικία, μια από τις πιο φτωχές επαρχιακές πόλεις της Ισπανίας, και να μην γνωρίζει την ιστορία του «ανθρώπου με το ποδήλατο». Μπορεί να μην έχει διευκρινιστεί το αν αποτελεί αληθινή ιστορία ή πρόκειται για θρύλο, αλλά όπως και να έχει είναι ένα στόρι που συνοψίζει τέλεια την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων εκείνης της εποχής.

Η ιστορία πηγαίνει ως εξής: ένας ποδηλάτης από την Γαλικία, φορτωμένος με μια τσάντα γεμάτη κάρβουνα, περνάει κάθε μέρα τα σύνορα της Ισπανίας με την Πορτογαλία. Κάθε μέρα οι τελωνειακοί τον σταματάνε θεωρώντας πως μέσα στα κάρβουνα έχει κρύψει κάτι παράνομο. Κάθε μέρα ψάχνουν τον σάκο με τα κάρβουνα, κάθε μέρα γίνονται χάλια από αυτά και τελικά, αφήνουν τον ποδηλάτη να περάσει, αφού (φαινομενικά) δεν μεταφέρει κάτι παράνομο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο Menshouse

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.