ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μπλόκαραν τον λογαριασμό στο twitter του WikiLeaks πριν από την ακροαματική διαδικασία του Ασάνζ

Μπλόκαραν τον λογαριασμό στο twitter του WikiLeaks πριν από την ακροαματική  διαδικασία του Ασάνζ

Μέτωπο σύγκρουσης έχει ανοίξει ανάμεσα στον αρχισυντάκτη των WikiLeaks, Κριστίν Χράφσον, και στο Twitter.

Ο δημοσιογράφος ζητά εξηγήσεις από το κοινωνικό δίκτυο αφότου μπλοκαρίστηκε μυστηριωδώς ο λογαριασμός του, λίγο πριν από την ακροαματική διαδικασία του Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης στις ΗΠΑ.

Ανέδειξε με ανάρτησή του στο Twitter το θέμα του «μπλοκαρίσματος».

Στα τελευταία tweet του στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Χράφσον εξέφραζε τις ανησυχίες του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται από τη Δικαιοσύνη ο Ασάνζ.

Ο Mr Wikileaks, υπενθυμίζεται, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για κατασκοπία, ενώ προσπαθεί να εμποδίσει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έπειτα από αιτήματα της νομικής ομάδας του Ασάνζ και των δικηγόρων που αντιπροσωπεύουν τις ΗΠΑ, η δικαστής Βανέσα Μπαράιτσερ του δικαστηρίου του Ουέστμινστερ συμφώνησε πως η ακρόαση της υπόθεσης για την έκδοσή του θα αρχίσει στις 24 Φεβρουαρίου για μία εβδομάδα και οι υπόλοιπες τρεις εβδομάδες της ακροαματικής διαδικασίας θα ξεκινήσουν από τις 18 Μαΐου.

Πριν από μερικούς μήνες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε για την υπόθεση: «Η Βρετανία θα εκδόσει στις ΗΠΑ τον ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ ώστε να δικαστεί με την κατηγορία της κατασκοπείας».

Για τα αδικήματα που του προσάπτονται στις ΗΠΑ ο Ασάνζ θα μπορούσε να καταδικαστεί συνολικά σε 175 χρόνια κάθειρξης. Οι περισσότερες από τις κατηγορίες σχετίζονται με την κατοχή και την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών από τον ιστότοπο WikiLeaks, όπου το 2010 δημοσιεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα.

Ο Ασάνζ είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.