ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πυραυλική επίθεση των Χούθι στην Σαουδική Αραβία – Αναχαιτίστηκε από την αντιαεροπορική άμυνα (βίντεο)

Πυραυλική επίθεση των Χούθι στην Σαουδική Αραβία – Αναχαιτίστηκε από την αντιαεροπορική άμυνα (βίντεο)

Η αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε και κατέστρεψε πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από τους σιίτες Χούθι εναντίον σαουδαραβικών πόλεων, ανακοίνωσε νωρίς το πρωί το Ριάντ.

Η Σαουδική Αραβία έχει εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη υποστηρίζοντας την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση το 2015.

«Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν με συστηματικό και εσκεμμένο τρόπο για να πλήξουν πόλεις και άμαχους, κάτι που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», δήλωσε ο σαουδάραβας συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε και αναμεταδόθηκε από το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

«Η πρωτεύουσα (Σανάα) έχει μετατραπεί από τους Χούθι σε κέντρο συναρμολόγησης, εγκατάστασης και εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων οι οποίοι στοχοθετούν το βασίλειο», πρόσθεσε ο συνταγματάρχης.

Σύμφωνα με οργανώσεις αρωγής, ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές, με τα θύματα να είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους άμαχοι.

Περίπου 3,3 εκατομμύρια άλλοι παραμένουν εκτοπισμένοι, ενώ 24,1 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή πάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού, έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης:

https://twitter.com/RestitutorOrien/status/1230613207523512321

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/1230634758872457222

https://twitter.com/LongLiveYemen/status/1230623506448121856

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.