ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κολομβία: Αφέθηκε ελεύθερος ανήλικος αιχμάλωτος του ELN – Στα χέρια του Ερυθρού Σταυρού

Κολομβία: Αφέθηκε ελεύθερος ανήλικος αιχμάλωτος του ELN – Στα χέρια του Ερυθρού Σταυρού

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωση η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) η οργάνωση Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), της Κολομβίας, άφησε ελεύθερο ανήλικο τον οποίο είχε αιμαλωτίσει.

Ο νέος «είναι καλά στην υγεία του και τον ανέλαβαν λειτουργοί του κολομβιανού Ινστιτούτου οικογενειακής ευημερίας», δημόσιου θεσμού αρμόδιου για τα δικαιώματα των παιδιών και των εφήβων, διευκρίνισε η ΔΕΕΣ μέσω Twitter.

Δεν διευκρινίστηκαν ούτε η διάρκεια της κράτησης του ανηλίκου από μέλη του ELN, ούτε η ηλικία του.

Ο τερματισμός όλων των απαγωγών και των ομηριών συγκαταλέγεται στους όρους που θέτει ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε προτού δεχθεί να εξετάσει την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τον ELN. Ο Ντούκε έχει απαιτήσει οι αντάρτες να βάλουν τέλος σε όλες τις δραστηριότητές τους που χαρακτηρίζει «παράνομες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ELN, οργάνωση που ίδρυσαν ριζοσπαστικοποιημένοι καθολικοί ιερωμένοι το 1964 εμπνεόμενοι από την επανάσταση στην Κούβα, θεωρείται πως διαθέτει περίπου 2.300 μαχητές και ευρύ δίκτυο υποστήριξης σε ορισμένες αγροτικές περιοχές. Επισήμως, είναι η τελευταία οργάνωση που συνεχίζει τον ανταρτοπόλεμο μετά το 2016 και την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση και στην πολύ ισχυρότερη πρώην οργάνωση ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας-Λαϊκός Στρατός (FARC-EP), η οποία κατόπιν αφοπλίστηκε, διαλύθηκε και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.