ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Η Ρωσία θέλει να μπει η Τουρκία στις συνομιλίες – Η πρόταση των ΗΠΑ στην Αρμενία

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Η Ρωσία θέλει να μπει η Τουρκία στις συνομιλίες – Η πρόταση των ΗΠΑ στην Αρμενία

Η δήλωση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν και του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ, πως η Τουρκία πρέπει να μπει στις συνομιλίες για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έχει δημιουργήσει οργή στην Αρμενία η οποία κάνει λόγο για προδοσία εκ μέρους του Κρεμλίνου.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι από την αρχή υπήρχε συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν, με τη Ρωσία να βάζει στην κυριολεξία από «την πίσω πόρτα» την Τουρκία στην ομάδα του Μινσκ.

Άμεση ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ με το Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου των ΗΠΑ Robert Charles O’Brien να προτείνει στην Αρμενία τη δυνατότητα εισαγωγής Σκανδιναβικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι της Σεβαστούπολης (https://sev.tv/) ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ προχώρησε ένα βήμα παρά πέρα αποδοκιμάζοντας πλήρως τον ρόλο της Τουρκίας στη σύγκρουση στο Καραμπάχ χαρακτηρίζοντας το ως απαράδεκτο.

ΗΠΑ: «Απαράδεκτος ο ρόλος της Τουρκίας»

«Οι ένοπλες ειρηνευτικές δυνάμεις στη ζώνη των συγκρούσεων δεν πρέπει να περιλαμβάνουν εκπροσώπους των συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ, καθώς και από γειτονικές χώρες.

Οποιοσδήποτε διαμεσολαβητικός ή ειρηνικός ρόλος της Τουρκίας είναι απαράδεκτος, τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την Αρμενία»

Σκανδιναβικές ειρηνευτικές δυνάμεις

Επιπλέον, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι και οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν στην επιλογή των Σκανδιναβικών ειρηνευτικών δυνάμεων».

Συνεργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις των σκανδιναβικών χωρών για να στείλουμε ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να διατηρήσουμε την κατάπαυση του πυρός», ανέφερε ο Ομπράιν σε συνάντηση με εκπροσώπους της αρμενικής κοινότητας στο Λος Άντζελες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.