ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ε.Μακρόν: «Όμηρος ο Γάλλος πρέσβης στον Νίγηρα»

«Δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να βγει έξω, έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο»

Ε.Μακρόν: «Όμηρος ο Γάλλος πρέσβης στον Νίγηρα»

Ο πρέσβης της Γαλλίας στον Νίγηρα έχει τεθεί σε καθεστώς «ομηρίας» από τη νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή (15/9) ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. 

Αξιωματικοί του στρατού ανέτρεψαν την 26η Ιουλίου τον εκλεγμένο πρόεδρο του Νίγηρα, Μοαμέντ Μπαζούμ. Η νέα κυβέρνηση του Νίγηρα διέταξε την απέλαση του Γάλλου πρέσβη στα τέλη Αυγούστου, αφού το Παρίσι αρνήθηκε να συμμορφωθεί με ένα τελεσίγραφο που απαιτούσε την αποχώρησή του. Το Παρίσι συνεχίζει να αντιτίθεται στην απέλαση, υποστηρίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει εξουσία για να βασίσει ένα τέτοιο αίτημα.

«Στον Νίγηρα, ενώ σας μιλάω, έχουμε έναν πρεσβευτή και μέλη της διπλωματικής αποστολής που κυριολεκτικά κρατούνται όμηροι στη γαλλική πρεσβεία», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος. «Εμποδίζουν την παράδοση τροφίμων. Τρώει στρατιωτικές μερίδες», είπε ο Μακρόν, σε ένα υπαινιγμό για τους στρατιωτικούς που ανέτρεψαν τον πρόεδρο Μπαζούμ.

Ο πρέσβης Σιλβέν Ιτέ «δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να βγει έξω, έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο και δεν του επιτρέπουν την πρόσβαση σε τροφή», τόνισε ο Μακρόν.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο επαναπατρισμό του πρέσβη, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους επανέλαβε: «Θα πράξω ό,τι συμφωνήσουμε με τον πρόεδρο Μπαζούμ γιατί αυτός είναι η νόμιμη εξουσία και συνομιλώ μαζί του καθημερινά». Ο Μπαζούμ εξακολουθεί να θεωρείται από τη Γαλλία ο νόμιμος αρχηγός κράτους του Νίγηρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.