ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οργισμένοι οι Ισραηλινοί με την κυβέρνηση του Μ.Νετανιάχου: «Καταστρέψατε τη χώρα – Φύγετε από εδώ» (βίντεο)

Το Ισραήλ βρίσκεται σε πένθος μετά την επίθεση της Χαμάς το Σάββατο

Οργισμένοι οι Ισραηλινοί με την κυβέρνηση του Μ.Νετανιάχου: «Καταστρέψατε τη χώρα – Φύγετε από εδώ» (βίντεο)

Αντιμέτωποι με οργισμένους πολίτες και γιατρούς ήρθαν την Τετάρτη (11/10) κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε τοπικά νοσοκομεία, οι υπουργοί της κυβέρνησης του Ισραήλ, με πολλούς να τους φωνάζουν πως κατέστρεψαν τη χώρα.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε πένθος μετά την επίθεση της Χαμάς το Σάββατο, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι.

Όμως η χώρα, πριν από τις επιθέσεις, είχε συγκλονιστεί για μήνες από μια δέσμη δικαστικών μεταρρυθμίσεων που προωθούσε η κυβέρνηση Νετανιάχου, και έκανε χιλιάδες Ισραηλινούς να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν.

«Καταστρέψατε αυτή τη χώρα. Φύγετε από εδώ», φώναξε ένας γιατρός στην Ιντίτ Σίλμαν, η οποία είναι υπουργός Περιβάλλοντος. Η Σιλμάν είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο Assaf Harofeh στο Tsrifin.

«Πώς και δεν ντρέπεστε να κάνετε έναν ακόμη πόλεμο;», της είπε ένα άλλο εξαγριωμένο άτομο.

Η διαμαρτυρία στο νοσοκομείο ανάγκασε την υπουργό να φύγει. Οι Ισραηλινοί είναι εξοργισμένοι με την αποτυχία της κυβέρνησης να αποτρέψει τις επιθέσεις της Χαμάς.

Πολλοί είναι εκείνοι που την κατηγορούν ότι άργησε πολύ να βοηθήσει τους Ισραηλινούς την ώρα που δέχονταν επιθέσεις από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

«Τώρα είναι η σειρά μας», ακούγεται να φωνάζει ο γιατρός σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

«Εμείς είμαστε υπεύθυνοι. Θα κυβερνήσουμε εδώ -δεξιά, αριστερά, ένα έθνος ενωμένο- χωρίς εσάς. Έχετε καταστρέψει τα πάντα».

Ποια είναι η Ιντίτ Σίλμαν

Η Σίλμαν είναι γνωστή στο Ισραήλ επειδή βοήθησε τον Μπένζαμιν Νετανιάχου να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση και να επιστρέψει στην εξουσία.

Τον Απρίλιο του 2022, υπηρετώντας ως επικεφαλής της πλειοψηφίας, η Σίλμαν αποχώρησε από τον συνασπισμό εξαιτίας μιας απόφασης του υπουργού Υγείας να επιτρέψει στους επισκέπτες να φέρνουν στα νοσοκομεία τρόφιμα που δεν επιτρέπεται να καταναλώνουν οι Εβραίοι κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Η αποχώρησή της άφησε τον Ναφτάλι Μπένετ και τον Γιαΐρ Λαπίντ μία ψήφο λιγότερη από την πλειοψηφία της Κνέσετ. Δύο μήνες αργότερα, προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές.

Ο Nir Barkat, ένας άλλος υπουργός του Λικούντ, αντιμετώπισε επίσης οργισμένους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Ιατρικό Κέντρο Sheba στο Τελ Αβίβ.

«Καταλαβαίνεις πού μας έφερες;» του είπαν. «Μπορείτε να δείτε τι μας συμβαίνει;».

Τα μέλη του Συνασπισμού έχουν επίσης αντιμετωπίσει επικρίσεις επειδή δεν εμφανίστηκαν στις κηδείες πεσόντων στρατιωτών, όπως κάνουν συνήθως στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Kan, η κυβέρνηση δήλωσε ότι η πρακτική αυτή αναστέλλεται κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της κηδείας του Γιάρον Σάι, γιου του πρώην υπουργού Οικονομίας Ιζάρ Σάι, ο αδελφός του στρατιώτη κατηγόρησε την «κυβέρνηση της ντροπής», ότι άνοιξε τις πόρτες «με τις εξευτελιστικές της ενέργειες» στη Χαμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.