ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Ρωσία: Τέλος οι στρατολογήσεις καταδικασμένων από ιδιωτικές στρατιωτικές οργανώσεις

Η Wagner είχε στρατολογήσει πολλούς μαχητές από ρωσικές φυλακές

Ρωσία: Τέλος οι στρατολογήσεις καταδικασμένων από ιδιωτικές στρατιωτικές οργανώσεις

O πρόεδρος της επιτροπής Νομοθεσίας και Κρατικής οικοδόμησης της κρατικής Δούμας (κάτω βουλής), Πάβελ Κρασενίνικοφ, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι καταδικασθέντες από τα ρωσικά δικαστήρια δεν θα μπορούν πλέον να στρατολογούνται από «ιδιωτικές στρατιωτικές οργανώσεις όπως η Wagner».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Wagner είχε στρατολογήσει πολλούς μαχητές από ρωσικές φυλακές, με την έγκριση της κυβέρνησης, για να τους στείλει στο μέτωπο στην Ουκρανία, αλλά, για αρκετούς μήνες, το Κρεμλίνο είχε θεωρητικά απαγορεύσει μια τέτοια πρακτική. Μέχρι πρόσφατα, οι οργανώσεις αυτές «μπορούσαν να στρατολογούν καταδικασμένους εγκληματίες και να υπογράφουν συμβόλαια μαζί τους. Τώρα έχει υιοθετηθεί μια διαφορετική διαδικασία, βάσει της οποίας οι συμβάσεις συνάπτονται μόνο με το Υπουργείο Άμυνας», διευκρίνισε ο Κρασενίνικοφ στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Interfax.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.