ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τζέντα: Για πρώτη φορά ρωσικό πολεμικό σκάφος ελλιμενίστηκε στην Σαουδική Αραβία

Η φρεγάτα Admiral Gorshkov

Τζέντα: Για πρώτη φορά ρωσικό πολεμικό σκάφος ελλιμενίστηκε στην Σαουδική Αραβία

Το Admiral Gorshkov έγινε το πρώτο ρωσικό πολεμικό πλοίο που ελλιμενίστηκε  στη Σαουδική Αραβία. Το πλοίο επέστρεφε στην βάση του  όταν σταμάτησε στο λιμάνι της Τζέντα για «διήμερη ανάπαυση του πληρώματος και ανεφοδιασμό», σύμφωνα με αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας.

Η φρεγάτα μήκους 135 μέτρων, οπλισμένη με κατευθυνόμενους πυραύλους, είχε αποπλεύσει  από τη βορειοδυτική ρωσική ναυτική βάση του Μούρμανσκ στις 4 Ιανουαρίου σε ένα μακρύ ταξίδι προς το Κέιπ Τάουν, το Durban και τον κόλπο Richards στη Νότια Αφρική, όπου πραγματοποίησε ναυτικές ασκήσεις  πριν αποπλεύσει για το Chabahar του Ιράν. όπου έγινε άλλη μια ναυτική άσκηση.

Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει ναυτικές ασκήσεις με την Κίνα και το Ιράν στην Αραβική Θάλασσα, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών με τις δύο χώρες.

«Στον Ινδικό Ωκεανό, πραγματοποίησε επίσης εκπαίδευση στις 13 Μαρτίου. Η άσκηση επικεντρώθηκε σε ανθυποβρυχιακά σενάρια  με τη συμμετοχή ελικοπτέρου  Ka-27», είπε ο Andrey Brekhovskikh, ακόλουθος μέσων ενημέρωσης στη ρωσική πρεσβεία, στο Arab News.

Αφού το Gorshkov ολοκλήρωσε την αποστολή του στον Ινδικό Ωκεανό, κατευθύνθηκε στο Τζιμπουτί πριν αποπλεύσει στη Σαουδική πόλη Τζέντα, στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας, όπου έγραψε ιστορία ως η πρώτη επίσκεψη αυτού του είδους από ρωσικό πολεμικό πλοίο.

Το σκάφος, το οποίο είναι εξοπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon, ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τη Σαουδική Αραβία μετά από δύο ημέρες και να κατευθυνθεί στην  Tartus της Συρίας για συντήρηση.

Στον δυτικό Ατλαντικό Ωκεανό, το Gorshkov είχε πραγματοποιήσει  τον Ιανουάριο άλλη άσκηση με πυραύλους Zircon σε στόχο που προσομοιώνει εχθρικό πολεμικό πλοίο σε απόσταση μεγαλύτερη των 900 χιλιομέτρων, τον Φεβρουάριο συμμετείχε σε κοινές ασκήσεις με τα Ναυτικά της Νότιας Αφρικής και της Κίνας στα ανοιχτά της Νότιας Αφρικής ακτές, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.