ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Eιδική στρατιωτική μονάδα συγκροτείται στη Λιβύη για την προστασία των ξένων διπλωματών

Eιδική στρατιωτική  μονάδα συγκροτείται στη Λιβύη για την προστασία των ξένων διπλωματών

Το υπουργείο Εσωτερικών της Λιβύης ανακοίνωσε ότι θα συγκροτήσει μια νέα μονάδα ασφαλείας για να αποτραπούν οι επιθέσεις κατά των διπλωματών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν διπλωματικές πηγές, η ειδική μονάδα που θα προστατεύει όλες τις πρεσβείες, τα προξενεία και όλες τις διπλωματικές αποστολές στη χώρα θα συγκροτηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την είδηση του Πρακτορείου Anadolu αξιωματούχος του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Ασούρ Σεουβέιλ με τον υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ αλ-Μπεργκασί σχετικά με τα προβλήματα ασφαλείας στη χώρα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου έχασαν τη ζωή τους ο Αμερικάνος Κρις Στίβενς και άλλοι τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι στην επίθεση κατά του προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Βεγγάζη. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε ως «ανεκπαίδευτους και απείθαρχους» τους άνδρες των λιβυκών δυνάμεων ασφαλείας και εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλεια των διπλωματικών υπαλλήλων που βρίσκονται στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.