ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σύλληψη Ελλήνων στον Έβρο: Μπορούν να κυκλοφορούν μόνο στην Ανδριανούπολη

Σύλληψη Ελλήνων στον Έβρο: Μπορούν να κυκλοφορούν μόνο στην Ανδριανούπολη

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με τον αστυνομικό και τη σύντροφό του που συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιωτικούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την κατηγορία ότι παραβίασαν στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη.

Ο 40χρονος αστυνομικός και η σύντροφός του βρίσκονται σε ξενοδοχείο της Αδριανούπολης, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων από την τουρκική αστυνομία.

Οι δύο Έλληνες μπορούν να κυκλοφορήσουν μόνο μέσα στην Αδριανούπολη. Μετά το τέλος του ελέγχου αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Πώς σήμανε συναγερμός

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο υπαρχιφύλακας δεν εμφανίστηκε για να αναλάβει τα καθήκοντά του στο αστυνομικό τμήμα στις Φέρες που υπηρετεί και σήμανε συναγερμός. Λίγες ώρες μετά, διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός μαζί με τη σύντροφό του είχαν συλληφθεί από την τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Το υπουργείο Εξωτερικών κινητοποιήθηκε άμεσα για να διαπιστωθεί το τι πραγματικά συνέβη, ενώ στην περιοχή μετέβη και ανώτατο στέλεχος της ελληνικής αστυνομίας.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, υποστήριξε πως ακολούθησε τις οδηγίες του GPS για να επιστρέψει στον μεθοριακό σταθμό στους Κήπους της Αλεξανδρούπολης. Επέλεξε τη συντομότερη διαδρομή η οποία ήταν κατά μήκος των συνόρων, χωρίς να γνωρίζει ότι βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ακολουθώντας το GPS σε ένα σημείο κοντά στα σύνορα μας σταμάτησαν οι στρατιώτες, κατέσχεσαν τα διαβατήρια μας και μας μετέφεραν στην στρατοχωροφυλακή. Εμείς ήρθαμε για ψώνια. Δεν είχαμε άλλο σκοπό», δήλωσε ο αστυνομικός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.