ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Χ.Ακάρ απάντησε σε ΕΕ-Αθήνα από τους «Μπορντό Μπερελί»: «Τίποτα δεν θα γίνει στην Α.Μεσόγειο χωρίς εμάς» (βίντεο,φωτό)

Ο Χ.Ακάρ απάντησε σε ΕΕ-Αθήνα από τους «Μπορντό Μπερελί»: «Τίποτα δεν θα γίνει στην Α.Μεσόγειο χωρίς εμάς» (βίντεο,φωτό)

Στην έδρα των «Μπορντό Μπερελί» βρέθηκε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και απάντησε σήμερα στις λεκτικές δεσμεύσεις της ΕΕ για… κυρώσεις κατά της Άγκυρα στέλνοντας ένα πολεμικό μήνυμα κατά της Αθήνας που ακόμα πιστεύει ότι κάποιοι άλλοι θα αναλάβουν το κόστος υπεράσπισης των δικών της συμφερόντων:

«Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα στην Μεσόγειο» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΑΜ.

Πρόκεται για το κέντρο εκπαίδευσης των «Μπορντώ Μπερελί» που αποτελούν την αιχμή του «δόρατος» των τουρκικών ΕΔ και συνεπώς ο συμβολισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Αφού οι εκπαιδευόμενοι ολοκλήρωσαν την σκληρή εκπαίδευσή τους ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ και ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αντιστράτηγος Μετίν ήταν καλεσμένοι στην τελετή αποφοίτησής τους.

Οι εκπαιδευόμενοι έδωσαν τον όρκο των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων και τοποθέτησαν στο κεφάλι τους τον «μπορντό μπερέ».

«Ενώ ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας αυξάνει» ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε πως οι δράσεις στο Αιγαίο την Ανατολική Μεσόγειο την Κύπρο και τις γύρω περιοχές συνεχίζονται με αποφασιστικότητα.

Πρόσθεσε δε συγκεκριμένα: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των αδερφών μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρο, σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία.

Εμείς σεβόμαστε την διεθνή νομοθεσία και τις διμερείς σχέσεις. Θέλουμε ειρήνη και σταθερότητα, καλές γειτονικές σχέσεις να υπερισχύσουν παντού.

Από την άλλη πάντα λέμε πως ποτέ δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός. Υποστηρίζουμε την λύση των προβλημάτων μας σύμφωνα με καλές γειτονικές σχέσεις και ειρηνικές μεθόδους. Εάν αυτό δεν γίνει κατανοητό, εάν η χώρα μας ή οι τουρκοκύπριοι δεχτούν επίθεση…θα συνεχίσουμε να λέμε πως δεν θα το επιτρέψουμε θα σταματήσουμε αυτά τα τετελεσμένα γεγονότα και χωρίς μια απόφαση ή λύση χωρίς την Τουρκία ή τους τουρκοκύπριους αδερφούς μας δεν θα ζήσουν».

Πάντως όχι τυχαία ο Τούρκος ΥΠΑΜ αναφέρθηκε και στους πραξικοπηματίες αξιωματικούς που τιμωρήθηκαν με πολλαπλά ισόβια από την τουρκική Δικαιοσύνη λέγοντας πως «πήραν την τιμωρία που τους αξίζει». Η αναφορά του σε αυτούς ήταν σημαντική καθώς η κυ΄βερνηση Ερντογάν θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ του Μ.Ομπάμα για την απόπειρα αυτή της 15ης Ιουλίου του 2016.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=0FgPJvgWtX4

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.