ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ: «Θα το τραβήξει στα άκρα η Τουρκία – Οι ΕΔ ξέρουν καλά να βυθίζουν πλοία» (βίντεο)

Επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ: «Θα το τραβήξει στα άκρα η Τουρκία – Οι ΕΔ ξέρουν καλά να βυθίζουν πλοία» (βίντεο)

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ, Κοσμός Χρηστίδης, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου και αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα, σε έναν ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, αλλά και στο πως θα αντιδράσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

«Εάν λάβουμε υπόψιν αυτά που λένε οι Τούρκοι και ότι κάνουν αυτά που λένε, και αν δούμε ότι πήραν τα γεωτρύπανα και τα σεισμογραφικά, θα πρέπει αυτή η κίνηση να αναμένεται. Το αν η έρευνα θα γίνει κοντά στα ελληνικά νησιά, ή στη δική μας ΑΟΖ είναι άλλο θέμα» σημείωσε ο κ. Κοσμίδης αναφορικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί τουρκική έρευνα σε ελληνικά νερά.

Η απάντηση της Ελλάδας

Αναφορικά με το ποια θα είναι η απάντηση της ελληνικής πλευράς αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι «νομίζω ότι η προετοιμασία της απαντήσεως – δεν ξέρω αν θα υπάρξει πολιτική βούληση – δόθηκε από την άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων που επιβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να βυθίζουν πλοία».

«Οι ένοπλες δυνάμεις ακούν την πολιτική ηγεσία για οτιδήποτε. Η πολιτική βούληση, αν δούμε από το 1974 και μετά, δεν νομίζω ότι έχει δείξει την επιθετικότητά της» πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Θεωρώ ότι οι Τούρκοι θα το τραβήξουν μέχρι τέλους για να πάρουν αυτά που έχουν στο μυαλό τους. Μας το λένε πολύ καιρό με κάθε τρόπο. Έχω τις ίδιες ανησυχίες που έχετε για τον χρόνο και για το παγκόσμιο κενό ηγεσίας που υπάρχει. Μου θυμίζει λίγο το 1974 και αυτό δεν σας κρύβω ότι με ανησυχεί» επεσήμανε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θεωρώ τον Σεπτέμβριο επικίνδυνο. Μας προειδοποιεί η Τουρκία για το τι πρόκειται να κάνει. Δεν έχουμε συμφωνήσει κάτι, θέλω να πιστεύω, αν και όλα δείχνουν ότι πιθανόν να υπάρχει κάποια συμφωνία την οποία δεν ξέρουμε. Ότι έχουν γίνει συζητήσεις, έχουν γίνει. Ό,τι έγινε στον Έβρο δεν αφορά στην ΑΟΖ» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.