ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Δεσποτόπουλος: «Η λύση του Κυπριακού φαίνεται να δυσκολεύει μετά την εκλογή του Ερσίν Ταρτάρ»

Α.Δεσποτόπουλος: «Η λύση του Κυπριακού φαίνεται να δυσκολεύει μετά την εκλογή του Ερσίν Ταρτάρ»

O διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος σχολίασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Όπως είπε, «ο Τούρκος πρόεδρος έχει υιοθετήσει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, γνωρίζοντας ότι ένα διεθνές δικαστήριο δε θα δεχθεί τις όποιες βλέψεις του. Αυξάνει παράλληλα, συνεχώς την πίεση στην Ελλάδα, ζητώντας να διευρυνθεί η ατζέντα των συζητήσεων. Μέχρι στιγμής, η ατζέντα αφορά την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, αλλά η Άγκυρα έχει θέσει, μεταξύ άλλων, την αποστρατικοποίηση των νησιών».

Ο κ. Δεσποτόπουλος, σημείωσε ότι οι αμερικανικές εκλογές, είναι υψίστης σημασίας για τη Τουρκία. Για τον λόγο αυτό ένα επεισόδιο ενδεχομένως να είναι μπροστά μας μέσα στο διάστημα από τις 3 Νοεμβρίου έως και τον Φεβρουάριο που θα έχει βγει νικητής των εκλογών και θα έχει σχηματιστεί και κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το Κυπριακό και τις εκλογές στα Κατεχόμενα, ο κ. Δεσποτόπουλος εκτιμά ότι «δεν είναι καλή εξέλιξη η εκλογή του Ερσίν Ταρτάρ, εκλεκτού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η λύση του Κυπριακού φαίνεται να δυσκολεύει πλέον». Ο Μουσταφά Ακιντζί όπως σημείωσε ο κ. Δεσποτόπουλος, «ήταν μετριοπαθής, ενώ πλέον ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όσα γίνονται εκεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.