30.000 Ουκρανοί περικυκλώθηκαν στο Μπάκχμουτ – Ενόψει μεγάλης ήττας ο ουκρανικός Στρατός

Οι Ρώσοι απέφυγαν την μετωπική επίθεση και με κίνηση-λαβίδα τελειώνουν την σύγκρουση

30.000 Ουκρανοί περικυκλώθηκαν στο Μπάκχμουτ – Ενόψει μεγάλης ήττας ο ουκρανικός Στρατός

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν και τον οικισμό Kurdyumovka νότια του Bakhmut (Artemovsk) ελέγχοντας την νότια γραμμή ανεφοδιασμού των Ουκρανών.

Χθες, οι μαχητές της PMC Wagner και οι δυνάμεις του Ντονέτσκ κατέλαβαν τρεις σημαντικούς οικισμούς νότια του Artemovsk, τις περιοχές Andreevka, Zelenopolye και Ozaryanovka (Pershe Travnya) και προχώρησαν προς την Kurdyumovka.

Πλέον οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται εναντίον της τελευταίας μεγάλης αμυντικής οχύρωσης των Ουκρανών στην περιοχή Klishchiivka με τελικό στόχο τον οικισμό Ivanivske από αριστερά ενώ από δεξιά ξεκινούν επίθεση εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων στον οικισμό Pidgorodne.

Η κατάσταση των ουκρανικών και μισθοφορικών δυνάμεων που υπερασπίζονται την πόλη είναι πλέον δύσκολη.Σύμφωνα όμως με ρωσικές πηγές, οι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις έχουν μπει μέσα στον οικισμό.Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές:“Οι ρωσικές μονάδες προελαύνουν με επιτυχία στην περιοχή του Αρτεμόφσκ.

Η ολική επιχειρησιακή περικύκλωση είναι πολύ κοντά.

Η μάχη για το Pidgorodne θα ξεκινήσει σύντομα. Μόλις οι ρωσικές δυνάμεις θέσουν την περιοχή υπό τον έλεγχο του πυροβολικού, οι ουκρανικές δυνάμεις θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν τουλάχιστον εν μέρει από το Μπαχμούτ.

Μετά από αυτό, τα ρωσικά στρατεύματα θα εξαπολύσουν επίθεση στην τοποθεσία Ivanivske για να αποκόψουν και τη δυτική οδό ανεφοδιασμού.

Οι ρωσικές δυνάμεις έκοψαν ήδη την νότια γραμμή τροφοδοσίας της πόλης και αυτή τη στιγμή απομένουν δύο διαδρομές ανεφοδιασμού για να ολοκληρωθεί η ολική περικύκλωση.Δημιουργείται ένα ημικύκλιο γύρω από τις ουκρανικές θέσεις. Τα ρωσικά στρατεύματα και οι δυνάμεις της PMC Wagner καταλαμβάνουν μια σειρά από στρατηγικά σημαντικά χωριά και υψώματα.

Τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν την κύρια οδό ανεφοδιασμού των ουκρανικών ΕΔ, τον αυτοκινητόδρομο προς Chasiv Yar και τη γραμμή Ozaryanovka-Kurdyumovka-Zelenopole.

Αυτό το τρίγωνο είναι στρατηγικά σημαντικό.

Ο κύριος στόχος εδώ είναι ο έλεγχος της διαδρομής ανεφοδιασμού των Ουκρανών προς το Chasiv Yar. Τώρα είναι υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να κλείνουν την περικύκλωση του Artemovsk και να επιτυγχάνουν ένα σημαντικό στρατηγικό αποτέλεσμα. Προωθούνται προς το κανάλι Seversky Donets-Donbass, το οποίο έχει άμεσο αντίκτυπο στην παροχή νερού των περιοχών.

Για τεράστιες απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην επαρχία του Ντονέτσκ κάνουν λόγο σε δημοσίευμα της οι New York Times, επισημαίνοντας πως βάσει πληροφοριών οι Ουκρανοί έχουν περίπου 240 τραυματίες την ημέρα.Βάσει του δημοσιεύματος, οι απώλειες των Ουκρανών εντοπίζονται ως επί το πλείστον στις μάχες που δόθηκαν στο Artemovsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, εκεί όπου αν και την περασμένη Παρασκευή 24/11 υπήρχαν αναφορές για 50 τραυματίες, αυτοί έφτασαν το επόμενο 24ωρο τους 240.

Οι NYT αναφέρουν πως στην περιοχή αυτή οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν στείλει πολύ σημαντικές στρατιωτικές ενισχύσεις, ειδικές δυνάμεις αλλά και μονάδες εδαφικής Άμυνας σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις θέσεις τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την περασμένη εβδομάδα ο Andriy Marochko, αξιωματικός των ρωσικών συμμαχικών δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ είχε αναφέρει πως ο ουκρανικός στρατός είχε υποστεί μεγάλες απώλειες τόσο στο Artemovsk όσο και στο Soledar με αποτέλεσμα να περνούν από θέση επίθεσης σε θέση άμυνας.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.