ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σφυροκόπημα της μεθορίου με την Τουρκία από τον στρατό της Συρίας

Σφυροκόπημα της μεθορίου με την Τουρκία από τον στρατό της Συρίας

Συριακά ελικόπτερα και το πυροβολικό της χώρας βομβάρδισαν σήμερα την πόλη Ρας αλ Άιν, στη βορειοανατολική Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, λίγες ημέρες αφού οι αντάρτες την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους, όπως δήλωσαν επικεφαλής  της αντιπολίτευσης.

Ελικόπτερα βομβάρδισαν μια αποθήκη με τρόφιμα  κοντά στο χωριό Ταλ Χάλαφ, ενώ όλμοι έπληξαν και το συνοριακό φυλάκιο που βρίσκεται στην επαρχία Χασάκα, όπου ζει μεγάλο μέρος της κουρδικής μειονότητας της Συρίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ άρχισαν και πάλι σήμερα οι εργασίες στη Ντόχα του Κατάρ προκειμένου οι συνιστώσες της συριακής αντιπολίτευσης να υπογράψουν μια συμφωνία για τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού που θα ηγηθεί  ενάντια στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Εκπρόσωποι των διαφορετικών ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και το συριακό εθνικό συμβούλιο (ΣΕΣ), συναντώνται σε ξενοδοχείο του Κατάρ, έπειτα από μακρές διαβουλεύσεις απο  το Σάββατο,  διήρκεσαν μέχρι σήμερα τα ξημερώματα.

«Θα υπογράψουμε μια συμφωνία για τη δημιουργία ενός συνασπισμού μεταξύ του (ΣΕΣ) και των άλλων συνιστωσών της αντιπολίτευσης» δήλωσε ο Άχμαντ Ράμανταν στέλεχος αντιπολίτευσης .

Το (ΣΕΣ) δεχόταν έντονες πιέσεις το βράδυ του Σαββάτου από τις αραβικές και τις δυτικές χώρες να δεχθεί να υπογράψει μια συμφωνία για τη συνένωση των διαφορετικών συνιστωσών της συριακής αντιπολίτευσης, την οποία μπλόκαρε, καθώς φοβάται ότι θα περιθωριοποιηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.