ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι συριακές δυνάμεις κατέλαβαν την πρώτη πόλη στην Ιντλίμπ: Το τέλος του 8ετούς πολέμου πλησιάζει; (βίντεο)

Οι συριακές δυνάμεις κατέλαβαν την πρώτη πόλη στην Ιντλίμπ: Το τέλος του 8ετούς πολέμου πλησιάζει; (βίντεο)

Ανακαταλήφθηκε η πρώτη πόλη της περιφέρειας της Ιντλίμπ από τον συριακό Στρατό μετά το 2012! Τα κυβερνητικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη της Al-Hobeit στην νοτιοδυτική Idlib μετά από σφοδρές συγκρούσεις σήμερα το πρωι.

Η μάχη για την Al-Hobeit άρχισε το βράδυ όταν οι δυνάμεις «Τίγρης» ξεκίνησαν την κατάληψη των χωριών δυτικά της πόλης.

Σύμφωνα με το συριακό Επιτελείο οι απώλειες των ισλαμιστών της Jaysh Al-Izza και της Hay’at Tahrir Al-Sham ήταν βαρύτατες.

Με την Al-Hobeit υπό έλεγχο ο συριακός Στρατός διαθέτει ένα ισχυρό προπύργιο για να προελάσει βαθύτερα στην περιφέρεια της ιντλίμπ.

Στόχος είναι η ομόνυμη πόλη και ουσιαστικά θα σημάνει την λήξη του πολέμου καθώς θαν απομένουν πλέον μόνο οι περιοχές που ελέγχονται από Κούρδους και τουρκικά στρατεύματα.

Ταυτόχρονα ο συριακός Στρατός για δεύτερη ημέρα επιχειρεί κατά της πόλης Kabani στην βορειοανατολική Latakia. Στην περιοχή δρα η 4η τεθωρακισμένη μεραρχία με υποστήριξη από την Προεδρική Φρουρά και την Εθνοφρουρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στόχος της Δαμασκού είναι να βάλει την Ιντλίμπ σε μια «λαβίδα» από Βορά και Νότο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.