ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

To PKK απελευθερώνει Τούρκους αιχμαλώτους

To PKK απελευθερώνει Τούρκους αιχμαλώτους

Οι Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν αύριο στην απελευθέρωση οκτώ Τούρκων αιχμαλώτων που κρατούν, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών που διεξάγονται με την Άγκυρα.

Η απελευθέρωσή τους προβλεπόταν να γίνει σήμερα. “Οι αιχμάλωτοι θα απελευθερωθούν και θα παραδοθούν σε μια αντιπροσωπεία στις 13 Μαρτίου του 2013”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η HPG, ένοπλη πτέρυγα του PKK.

Η ίδια διευκρινίζει ότι οι αιχμάλωτοι που θα απελευθερωθούν είναι οκτώ —έξι στρατιωτικοί, ένας αστυνομικός και ένας δημόσιος υπάλληλος— και ότι η ενέργεια αυτή γίνεται κατόπιν αιτήματος του φυλακισμένου ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Οι αιχμάλωτοι θα παραδοθούν σε αντιπροσωπεία της οποίας ηγούνται βουλευτές του κύριου κουρδικού κόμματος της Τουρκίας, του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), η οποία έφτασε σήμερα στο Ερμπίλ, στο βόρειο Ιράκ, σημείωσε ο Κεμάλ Κοσκούν, εκπρόσωπος του BDP στο Ερμπίλ, τον οποίο επικαλείται το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat News.

Οι πρώτοι από τους οκτώ Τούρκους που κρατούνται αιχμαλωτίστηκαν από το PKK το καλοκαίρι του 2011 στη νοτιοανατολική Τουρκία. Χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ είχε δηλώσει ότι οι αιχμάλωτοι θα απελευθερώνονταν σήμερα.

Αυτή η χειρονομία καλής θέλησης από την πλευρά των Κούρδων εντάσσεται στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που έχει ξεκινήσει η τουρκική κυβέρνηση με τον φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Κυβερνητικές και κουρδικές πηγές ανέφεραν ότι ο Οτζαλάν πρόκειται να κηρύξει μονομερή κατάπαυση του πυρός στις 21 Μαρτίου, με την ευκαιρία του εορτασμού του κουρδικού νέου έτους.

Από την πλευρά τους, οι αντάρτες ζητούν την απελευθέρωση χιλιάδων Κούρδων κρατουμένων, πολιτικών και ανταρτών, που έχουν φυλακιστεί με την κατηγορία ότι διατηρούσαν δεσμούς με το ΡΚΚ, οργάνωση την οποία η Άγκυρα και οι περισσότερες δυτικές χώρες θεωρούν τρομοκρατική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.