ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισλαμιστές ανέλαβαν την ευθύνη χτυπήματος στο Κασμίρ

Ισλαμιστές ανέλαβαν την ευθύνη χτυπήματος στο Κασμίρ

Μια φιλοπακιστανική ισλαμιστική οργάνωση που εδρεύει στο ινδικό Κασμίρ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σήμερα το πρωί που προκάλεσε το θάνατο πέντε μελών ινδικών παραστρατιωτικών δυνάμεων στη Σριναγκάρ, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής αυτής, με πληθυσμό κατά πλειοψηφία μουσουλμανικό, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kashmir News Network (KNS).

Το KNS, με έδρα τη Σριναγκάρ, μετέδωσε ότι ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης Χιζμπούλ Μουτζαχεντίν, ονόματι Μπαλίγκ-ουντ-Ντιν, τηλεφώνησε σε αυτό και δήλωσε ότι η οργάνωσή του αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση. “Ήταν μια ενέργεια ανταρτοπόλεμου και οι μαχητές της Χιζμπούλ θα συνεχίσουν και τις επιθέσεις αυτές στο μέλλον”, δήλωσε ο εκπρόσωπος αυτός, σύμφωνα με το KNS.

Αυτονομιστές αντάρτες μεταμφιεσμένοι σε παίκτες του κρίκετ σκότωσαν πέντε μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων σε υπαίθριο χώρο, στον τομέα Μπεμίνα της Σριναγκάρ, όπου μικρά παιδιά έπαιζαν κρίκετ. Δύο ένοπλοι άνδρες σκοτώθηκαν κατόπιν στο σημείο της επίθεσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ρ. Κ. Σινγκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί ότι τέσσερις άνδρες συνολικά μπορεί να ενεπλάκησαν σε αυτή την επίθεση και ότι οι δύο άνδρες που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας δεν έμοιαζαν να είναι από το ινδικό Κασμίρ αλλά “από την άλλη πλευρά της μεθορίου” στο Πακιστάν.

Αστυνομική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε ότι οι δράστες αρχικά προσποιήθηκαν ότι ήθελαν να παίξουν κρίκετ πριν βγάλουν τα όπλα από μια αθλητική τσάντα και ανοίξουν πυρ κατά των μελών της παραστρατιωτικής δύναμης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.