ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γεωργία: «Καμία μεταφορά στρατιωτικού φορτίου σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία»

Γεωργία: «Καμία μεταφορά στρατιωτικού φορτίου σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία»

Αρνήθηκε τη χρήση του εδάφους της χώρας του για τη μεταφορά όπλων στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, Λάσα Νταρσάλια.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, Λάσα Νταρσάλια, αρνήθηκε τη χρήση του εδάφους της χώρας του για τη μεταφορά όπλων στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία.

“Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει μεταφορά στρατιωτικού φορτίου σε όλη την επικράτεια της Γεωργίας”, ανέφερε o Darsalia σε ΜΜΕ.

Ο διπλωμάτης είπε ότι οι πτήσεις που πραγματοποιούνται στον εναέριο χώρο της χώρας είναι μόνο ανθρωπιστικές και πολιτικές και είναι απόλυτα σύμφωνες με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας επιβεβαίωσε ότι η Τιφλίδα τηρεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της σχετικά με την παροχή αεροπορικού διαδρόμου για τη μεταφορά ανθρωπιστικών φορτίων μέσω του εναέριου χώρου της χώρας, αλλά ανέφερε ότι σε περίπτωση που κάποιο μέρος παραβιάσει αυτόν τον κανόνα, η κυβέρνηση της Γεωργίας θα ανταποκριθεί σε αυτό κρατώντας αυτό το παραβιάζον μέρος υπόλογο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Στις 3 Οκτωβρίου, το Γεωργιανό Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε να αναστείλει την έκδοση αδειών για τη μεταφορά στρατιωτικών αποστολών μέσω του εναέριου χώρου της τόσο στην Αρμενία όσο και στο Αζερμπαϊτζάν, λόγω του ξεσπάσματος εχθροπραξιών στην περιοχή Καραμπάχ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν ειδήσεις που κυκλοφορούν στα κοινωνικά μέσα σχετικά με πτήσεις στρατιωτικού χαρακτήρα και στις δύο χώρες που πραγματοποιούνται στον εναέριο χώρο της Γεωργίας χρησιμοποιώντας πολιτικά αεροσκάφη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.