ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Forbes: Ο πόλεμος στο Αρτσάχ είναι ο πρώτος που κέρδισαν τα τουρκικά UAVs – Δεν θα είναι όμως ο τελευταίος

Forbes: Ο πόλεμος στο Αρτσάχ είναι ο πρώτος που κέρδισαν τα τουρκικά UAVs – Δεν θα είναι όμως ο τελευταίος

Το Αζερμπαϊτζάν, με τη βοήθεια της Τουρκίας, έφτασε σε νίκη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με τους Αρμένιους να υπογράφουν μία δυσχερή συνθηκολόγηση.

Σύμφωνα με την Forbes καταλυτικό ρόλο έπαιξαν τα τουρκικά UAVs Bayraktar TB-2 τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρων κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τους Αρμένιους να μην μπορούν να βρίσκουν την απάντηση.

Όπως γράφει το δημοσίευμα αν και έχουν μόνο το ένα όγδοο του βάρους του αμερικανικού MQ-9 Reaper και πηγαίνουν με 80 μίλια ανά ώρα τα ΤΒ2 μεταφέρουν τέσσερις ΜΑΜ, καθοδηγούμενους με λέιζερ πυραύλους που στη μάχη αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως αποτελεσματικοί.

Το Αζερμπαϊτζάν έδωσε στη δημοσιότητα πολλά βίντεο μέσα από τα οποία φαίνονται οχήματα τα οποία χτυπήθηκαν από πυραύλους από τα ΤΒ2.

Στις 3 Οκτωβρίου οι Αζέροι είχαν ήδη υποστηρίξει ότι είχαν καταστρέψει 250 τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβόλα, συν 39 συστήματα αεράμυνας, ανάμεσα τους και ένα S-300. Η καταστροφή των συστημάτων αεράμυνας συγκεκριμένα είναι παρά πολύ σημαντική, καθώς από τη στιγμή που βγουν εκτός “παιχνιδιού” τα drones μπορούν να χτυπούν στόχους κατά βούληση.

Το άρθρο αναφέρει πως παρόμοια ήταν η κατάσταση και στη Συρία, το οποίο υποστηρίζει πως τα ΤΒ2 τα χειρίζονταν Τούρκοι οι οποίοι είχαν εμπειρία από τη Λιβύη και τη Συρία.

Το άρθρο τονίζει πως ο πόλεμος στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μπορεί να ήταν ο πρώτος που κέρδισαν τα τουρκικά drones, όμως είναι απίθανο να είναι ο τελευταίος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πάθημα των Αρμενίων ελπίζουμε να γίνει μάθημα στην Ελλάδα, καθώς την ώρα που οι Τούρκοι δείχνουν πιο απειλητικοί από ποτέ οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να βρουν την απάντηση στα τουρκικά UAV.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.