ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Ρωσία κλείνει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια ως αντίποινα των επιθέσεων – Το 20% της Ουκρανίας «σβήνει»!

Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος Β.Πούτιν στον Ε.Μακρόν

Η Ρωσία κλείνει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια ως αντίποινα των επιθέσεων – Το 20% της Ουκρανίας «σβήνει»!

H Ρωσία κλείνει το πυρηνικό εργοστάσιο στην Ζαπορίζια, υπό την ανησυχία των «τυφλών» ουκρανικών επιθέσεων πυροβολικού και «βυθίζει στο σκοτάδι» το 20% της Ουκρανίας .

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγκυρες πηγές από την Μόχα, «η Ρωσία θα διακόψει την σύνδεση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη, που βρίσκεται από τον Μάρτιο υπό ρωσικό έλεγχο, με το ουκρανικό ηλεκτρικό δίκτυο».

«Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής σχεδιάζουν να διακόψουν την λειτουργία των αντιδραστήρων και να τους αποσυνδέσουν από τις γραμμές τροφοδοσίας του ουκρανικού δικτύου» αναφέρεται.

Ο ίδιος ο Β.Πούτιν μίλησε για επαπειλούμενη «τεράστια πυρηνική καταστροφή απειλεί τον κόσμο εξαιτίας της κατάστασης στη Ζαπορίζια» στην συνομιλία του με τον Γάλλο πρόεδρο Ε. Μακρόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός του ελεγχόμενου από τους Ρώσους πυρηνικού σταθμού δημιουργεί τον κίνδυνο μιας «καταστροφής ευρείας κλίμακας που μπορεί να οδηγήσει στη ραδιενεργή μόλυνση τεραστίων εκτάσεων εδαφών και για τον λόγο αυτό θα τον κλείσει».

Οι Ρώσοι αναζητούν πηγές τροφοδοσίας για το ρωσόφωνο τμήμα της Ουκρανίας  και έχουν περιορίσει την πρόσβαση του προσωπικού στις εγκαταστάσεις.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια (Zaporizhzhia) κατασκευάστηκε μεταξύ  1984 και 1995 και είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη και ο ένατος μεγαλύτερος στον κόσμο. 

Διαθέτει έξι αντιδραστήρες, ο καθένας από τους οποίους παράγει 950 MW και συνολική ισχύ 5.700 MW, ενέργεια αρκετή για να καλύψει περίπου τέσσερα εκατομμύρια σπίτια.

Υπό κανονικές συνθήκες παράγει το ένα πέμπτο της ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας και σχεδόν τη μισή ενέργεια που παράγεται από τις εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το εργοστάσιο βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία στο Enerhodar. Απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από την αμφισβητούμενη περιοχή του Ντονμπάς και 550 χιλιόμετρα (νοτιοανατολικά) του Κιέβου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.