ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Λίβανος: Κατηγορεί το Ισραήλ ότι χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου

 Ένας φωτορεπόρτερ είδε τις φλόγες να περικυκλώνουν πολλά σπίτια, αφού κατέκαψαν τους ελαιώνες της περιοχής

Λίβανος: Κατηγορεί το Ισραήλ ότι χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου

Στρατιώτες και εθελοντές προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο μια μεγάλη φωτιά που προκλήθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε ένα μεθοριακό χωριό στον νότιο Λίβανο, όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι, με τον δήμαρχο της πόλης Νακούρα να κατηγορεί το Ισραήλ ότι προκάλεσε τη φωτιά με «βόμβες φωσφόρου» που έριξε.

«Η φωτιά έφτασε στα όρια του Άλμα αλ Σάαμπ μετά τα μεσάνυχτα και πλησιάζει στα σπίτια», είπε ο δήμαρχος του χωριού, Ζαν Γαφάρι.Μέλη της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL), ο στρατός του Λιβάνου και η Πολιτική Άμυνα, με τη βοήθεια εθελοντών, προσπαθούν ακόμη να κατασβήσουν τη φωτιά που ξεκίνησε από μια δασώδη περιοχή ανάμεσα στα χωριά Άλμα αλ Σάαμπ και Νακούρα.

Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τις φλόγες να περικυκλώνουν πολλά σπίτια, αφού κατέκαψαν τους ελαιώνες της περιοχής.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο «εξουδετέρωσε πέντε τρομοκρατικούς πυρήνες της Χεζμπολάχ που επιχείρησαν να βάλουν» εναντίον του Ισραήλ και το βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωσε ότι έθεσε στο στόχαστρό του στόχους στον νότιο Λίβανο, σε αντίποινα για την εκτόξευση ενός πυραύλου εδάφους-αέρος.

Σχεδόν το 70% των κατοίκων του Άλμα αλ Σάαμπ έχει φύγει από το χωριό από την ημέρα που ξεκίνησαν οι αψιμαχίες στα σύνορα, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.