ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βίντεο: Η ρωσική Αεροπορία «ισοπέδωσε» το Τσάσιβ Γιαρ και την Κρασνοχορίβκα – Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για την τελική έφοδο

Ουκρανική υποχώρηση και στο Βέρμποβο στην Ζαπορίζια

Βίντεο: Η ρωσική Αεροπορία «ισοπέδωσε» το Τσάσιβ Γιαρ και την Κρασνοχορίβκα – Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για την τελική έφοδο

Η ρωσική Αεροπορία «ισοπέδωσε» το Τσάσιβ Γιαρ και την Κρασνοχορίβκα προετοιμάζοντας την τελική έφοδο των Ρώσων για την κατάληψη των δύο μεγάλων ουκρανικών φρουρίων.

Τα βίντεο από τους δύο βομβαρδισμούς απεικονίζουν την σφοδρότητα με την οποία χτυπήθηκαν οι δύο πόλεις.

Σε ότι αφορά την Κρασνοχορίβκα, επλήγησαν κυρίως τα δύο εργοστάσια σιδήρου της πόλης, τα οποία οι Ουκρανοί κατά τη πάγια τακτική τους έχουν μετατρέψει σε στρατιωτικές βάσεις.

Ήδη έχει καταληφθεί από τους Ρώσους η νότια Κρασνοχορίβκα.

Δυτικά της Αβντιίβκα συνεχίζεται η προέλαση των Ρώσων μέσα στην πόλη της Νοβομιχαϊλόβκα.

Και οι τρεις ουκρανικές πόλεις είναι στρατηγικής σημασίας καθώς με την κατάληψη τους θα επιτρέψουν στους Ρώσους να διασπάσουν το κεντρικό μέτωπο στο Ντόνμπας σε τρία σημεία.

Αυτό σε στρατιωτικούς όρους σημαίνει κατάρρευση του μετώπου και οριστική διάσπαση των ουκρανικών δυνάμεων που επιχειρούν βορειότερα στο Χάρκοβο με αυτές που επιχειρούν νότια στην Ζαπορίζια.

Εξελίξεις όμως υπήρχαν και στο μέτωπο της Ζαπορίζια καθώς οι Ρώσοι ανακατέλαβαν όλες τις περιοχές που είχαν χάσει κατά την ουκρανική αντεπίθεση του Ιουνίου στο Βέρμποβο.

Έτσι ακόμα και τυπικά η ουκρανική αντεπίθεση θεωρείται πλήρης αποτυχία καθώς δεν αποκόμισε το παραμικρό εδαφικό κέρδος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.