Έρχονται στην Ελλάδα Φινλανδοί πυροσβέστες για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών

Επικεφαλής της φινλανδικής αντιπροσωπείας είναι η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Itä-Uusimaa

Έρχονται στην Ελλάδα Φινλανδοί πυροσβέστες για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών

Κλιμάκιο πυροσβεστών από τη Φινλανδία αναχωρεί για την Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Στο ταξίδι συμμετέχουν περίπου 50 πυροσβέστες από τα τακτικά και εθελοντικά πυροσβεστικά τμήματα της σκανδιναβικής χώρας.

Επικεφαλής της φινλανδικής αντιπροσωπείας είναι η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Itä-Uusimaa που βρίσκεται στο Porvoo.

Η πρώτη ομάδα με φινλανδικό προσωπικό διάσωσης θα αναχωρήσει στις αρχές Αυγούστου, λέει η Pelastustoimi, η οποία λειτουργεί υπό το Υπουργείο Εσωτερικών και εκπροσωπεί τις 22 υπηρεσίες διάσωσης της χώρας.

«Συνολικά περίπου 50 φινλανδικές μόνιμες και εθελοντικές πυροσβεστικές δυνάμεις θα μεταβούν στην Ελλάδα σε δύο ομάδες για την καταπολέμηση των πυρκαγιών σε δύσκολες συνθήκες. Το έργο καθοδηγείται από δύο γνώριμα πρόσωπα των κατοίκων της Itä-Uusimaa, τον διευθυντή διάσωσης Peter Johansson και τον αρχηγό της πυροσβεστικής Petri Lyttinen», αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση.

Και προσθέτει:

«Είναι η πρώτη φορά που έχει προγραμματιστεί εκ των προτέρων βοήθεια σε διεθνές επίπεδο, λέει ο Petri Lyttinen … Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την αποστολή, ενώ η Ελλάδα είναι υπεύθυνη, για παράδειγμα, για τη διαμονή και τις προμήθειες … Οι ομάδες δουλεύουν για δύο εβδομάδες. Ο διευθυντής διάσωσης θα ταξιδέψει με την πρώτη ομάδα στην Ελλάδα στις αρχές Αυγούστου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα μέσα του μήνα, σειρά έχει το συνεργείο αντικατάστασης … Η έντονη ζέστη έχει επηρεάσει σχεδόν όλη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Μπορεί να είναι έως και 40 βαθμούς στην Ελλάδα και το έδαφος είναι επίσης διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει στη Φινλανδία. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.