ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φυλακές Υψίστης ασφαλείας Δομοκού: Απαγόρευσαν στον Η.Κασιδιάρη να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο!

Φυλακές Υψίστης ασφαλείας Δομοκού: Απαγόρευσαν στον Η.Κασιδιάρη να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο!

Το Συμβούλιο των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας Δομοκού, «κόβει» κάθε επαφή με τον έξω κόσμο στον Ηλία Κασιδιάρη, καθώς προχωρά στη φραγή εξερχομένων τηλεφωνικών του κλήσεων.

Το Συμβούλιο των Φυλακών αποφάσισε τον έλεγχο του Ηλία Κασιδιάρη κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία, που θα είναι δυνατή μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο (skype) δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους, με σκοπό την ομαλή διαβίωση στο κατάστημα και την ταχύτερη προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία (συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων) ακόμη και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης ή εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων, θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος.

Με εισήγηση κατά των παράνομων πρακτικών του Ηλία Κασιδιάρη, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρία Σοφία Νικολάου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά από το Συμβούλιο των Φυλακών Δομοκού, και σύμφωνα με διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα, «να καθορίσει πολύ συγκεκριμένους όρους επικοινωνίας του συγκεκριμένου κρατούμενου, ώστε αυτή να συνάδει με τους σκοπούς, τη βούληση, αλλά και το γράμμα του νομοθέτη και του ίδιου του νόμου».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εισήγηση της Γενικής Γραμματέως τονίζεται ότι «ο ανωτέρω αναφερόμενος κρατούμενος είναι προφανές ότι δεν επικοινωνεί με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον με τρόπο που υπακούει στις νομοθετικές επιταγές».

Και συνεχίζει η εισήγηση: «Οι ενδεχόμενα αξιόποινες αυτές πράξεις, οι οποίες αφορούν τόσο στο ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος του άρθρου 183 του Ποινικού Κώδικα, ήτοι της διέγερσης σε ανυπακοή, όσο και σε έτερα ποινικά αδικήματα, φέρεται να τελούνται μέσα από το Κατάστημα Κράτησής σας, μέσω της χρήσης του κοινόχρηστου τηλεφώνου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πολιτεία έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να παρεμβαίνει, να βάζει όρους και να ελέγχει τις επικοινωνίες κρατουμένων όταν το επιβάλλουν λόγοι εθνικής ασφάλειας ή προς διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.