ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σεξουαλική κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο – Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς

Σεξουαλική κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο – Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς

Στο «φως» της δημοσιότητας, έρχονται οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την ιατροδικαστική έκθεση για την 8χρονη στη Ρόδο, η οποία απομακρύνθηκε από την οικογένειά της ύστερα από καταγγελία για βιασμό.

Στην ιατροδικαστική έκθεση, αναφέρει πως στο σώμα και τα απόκρυφα σημεία του παιδιού υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν κακοποίηση, όπως εκδορές.

Ωστόσο, ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να προσδιορίσει το πώς προέκυψαν αυτές οι εκδορές.

Η 8χρονη, που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, όπως και η μητέρα της, έχει και τρία μικρότερα αδέλφια και οι γονείς της μητέρας είχαν αναλάβει να τα φροντίζουν.

Οι γονείς της είναι σε διάσταση και ο πατέρας της λείπει για μεγάλα διαστήματα καθώς είναι ναυτικός.

Η μητέρα της ανήλικη τον προηγούμενο Απρίλιο είχε αποκτήσει παιδί με άλλον άνδρα και, κατά τις πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, είχε επιχειρηθεί να πουληθεί το μωρό.

Η πληροφορία για την πώληση, που δεν έγινε, έφτασε μέχρι τις κοινωνικές υπηρεσίες που άρχισαν να εξετάζουν τα πάντα γύρω από την οικογένεια.

Πριν από λίγες ημέρες, η θεία της 8χρονης επισκέφθηκε την ίδια και τα αδέλφια της, όταν και φωτογράφισε σημάδια στο σώμα της.

Απαγορεύτηκε η επαφή της οικογένειας με το παιδί

Η έρευνα των Αρχών για την υπόθεση άρχισε, όμως, ύστερα από ένα μία ανώνυμη επιστολή, στην οποία γινόταν η καταγγελία για τον βιασμό.

Άμεσα, κλήθηκε η εισαγγελία και με διάταξή της αφαιρέθηκε η κηδεμονία της 8χρονης αλλά και απαγορεύτηκε οποιαδήποτε επαφή της οικογένειας μαζί της.

Από την Τρίτη η μικρή φιλοξενείται σε κοινωνική δομή της Ρόδου και την παρακολουθούν παιδοψυχολόγοι.

Τέλος, όπως δήλωσε η πρόεδρος του Προνοιακού Ιδρύματος Ρόδου, Μαρία Κορακάκη, «το θέμα είναι πολύ σοβαρό», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση επισήμανε πως «είναι πολύ νωρίς για την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι καθήκον μας να περιθάλπουμε τα παιδιά» τόνισε η ίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.