ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διώξεις διαφωνούντων: Ποινική δίωξη κατά Ν.Αντωνιάδη για διατύπωση αντίθετων προς την κυβέρνηση απόψεων για COVID-19

Τον κατηγορούν για «fake news» γιατί διαφωνεί με το αφήγημα της κυβέρνησης

Διώξεις διαφωνούντων: Ποινική δίωξη κατά Ν.Αντωνιάδη για διατύπωση αντίθετων προς την κυβέρνηση απόψεων για COVID-19

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις διώξεις διαφωνούντων, καθώς όποιος έχει αντίθετη άποψη με αυτή του αφηγήματος καλείται να λογοδοτήσει στον εισαγγελέα.

Τελευταίο «θύμα» των διώξεων είναι ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω του διαδικτύου κατ΄εξακολούθηση και καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Ο Εισαγγελέας, αφού πρώτα μελέτησε τη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος το δικηγόρου μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος με βάση τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο δικηγόρος μέσω ηλεκτρονικών αναρτήσεών του, που περιλαμβάνουν και βίντεο με τοποθετήσεις του, έχει εκφράσει τη διαφωνία του με το αφήγημα της κυβέρνησης. Έχει ταχθεί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, έχει εκφράσει τον σκεπτικισμό του για τις παρενέργειες και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ενώ έχει αναφερθεί και στις συνθήκες υπό τις οποίες γίνονται οι διασωληνώσεις.

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις μπήκαν στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών και ξεκίνησε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα πριν από μία εβδομάδα. Μάλιστα, ο Νίκος Αντωνιάδης είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο λόγω της ειδικής δωσιδικίας των δικηγόρων αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών για τα περαιτέρω.

Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών υπάρχει ανοιχτή έρευνα για τις συνθήκες θανάτου μίας 54χρονης ασθενούς στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η οποία είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχεται μεταξύ άλλων το εάν ο συγκεκριμένος δικηγόρος προέτρεπε την 54χρονη να μην δεχθεί τη διασωλήνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.