Δικηγόρος του κατηγορούμενου για βιασμό ιερέα: «Έγινε μόδα πλέον να καταγγέλλουμε βιασμούς» (βίντεο)

Πως είναι αθώος υποστηρίζει ο συνήγορος υπεράσπισης του 37χρονου

Δικηγόρος του κατηγορούμενου για βιασμό ιερέα: «Έγινε μόδα πλέον να καταγγέλλουμε βιασμούς» (βίντεο)

Πως είναι αθώος και πως «είναι της μόδας να καταγγέλλουμε βιασμούς» υποστηρίζει ο δικηγόρος του 37χρονου ιερέα που κατηγορείται για τον βιασμό της 17χρονης από τα Κάτω Πατήσια.

Η 17χρονη σήμερα μαθήτρια ήρθε αντιμέτωπη με τις αρρωστημένες πράξεις του παππά που εκμεταλλεύτηκε την αθωότητά της και έφτασε στο σημείο να τη βιάσει μέσα στους χώρους του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου. Μάλιστα, ο ιερέας ζητούσε από το 13χρονο τότε κορίτσι άσεμνες φωτογραφίες. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο 37χρονος την απομόνωνε από τα υπόλοιπα παιδιά αμέσως μετά το κατηχητικό μέσα στο γραφείο του.

«Έγιναν μόδα πλέον οι καταγγελίες βιασμού»

«Για να υφίσταται βιασμός νομικά θα πρέπει να υπάρχουν δύο στοιχεία: την ιατροδικαστική εξέταση και εκτός από τη σωματική απειλή για την ακεραιότητά της θα πρέπει να έχει την απειλή της ζωής της να εξαναγαστεί να έρθει σε συνουσία με τον ιερέα. Δεν υπάρχει κανένα ντοκουμέντο, κανένα φωτογραφικό υλικό που να στοιχειοθετεί μία επαφή με τον ιερέα», είπε τονίζοντας πως δεν υπάρχουν ντοκουμέντα και αποδεικτικά μέσα για να αποδειχτεί το έγκλημα του βιασμού.», είπε αρχικά ο δικηγόρος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι οι καταγγελίες έχουν γίνει της… μόδας μετά την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και όλες τις καταγγελίες που ακολούθησαν μετά από εκείνη.

«Έχουμε το εξής παράδοξο: Έχουμε μία καταγγελία και κανένα αποδεικτικό μέσο, κανένα μήνυμα. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι της είχε στείλει σε φωτογραφία τα γεννητικά όργανα του. Γιατί δεν κράτησε αυτά τα στοιχεία να τα παραθέσει στον ανακριτή για να αποδείξει ότι ο ιερέας είναι ένα τέρας; Ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες, γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις. Μήπως εάν δεν υπάρχουν οι αποδείξεις να μην κατηγορούμε και να μην καταδικάζουμε έναν άνθρωπο; Έγινε μόδα πλέον να καταγγέλλουμε βιασμούς! Όταν τα κορίτσια υφίστανται ψυχολογική πίεση θα πρέπει να τα καταγγέλλουν αμέσως, όχι να περιμένουν τρία ή τέσσερα ή πέντε χρόνια», είπε.

«Είναι αθώος, όλα είναι ψέματα»

Η σύζυγος του ιερέα ισχυρίζεται ότι ο 37χρονος είναι αθώος και όσα καταγγέλλει η ανήλικη είναι ψέματα.

«Είναι αθώος. Δεν έχει κάνει τίποτα. Όλα αυτά που ισχυρίζεται είναι ψέματα και θα αποδειχτούν», είπε και πρόσθεσε πως η μήνυση εναντίον του έγινε επειδή είχαν θέμα μαζί τους, όταν η γυναίακ του ιερέα αναγκάστηκε να φύγει από τη δουλειά λόγω της εγκυμοσύνης της. Στη δουλειά, ισχυρίζεται η γυναίκα, την έβαλε η θεία της ανήλικης και θεωρεί πως με το να φύγει το πήραν ως προσβολή.

Η σύζυγος του ιερέα διαψεύδει ότι έμπαιναν κορίτσια μέσα στο σπίτι τους ή ότι ο σύζυγός της τα χρημάτιζε.

«Είναι αθώος και θα το λέω μέχρι τέλος. Το διάστημα που λέει το κορίτσι, από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάιο του 2020, τα κατηχητικά ήταν κλειστά», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.