Oι «σύμμαχοι» των Ειδικών Ομάδων Άμεσης Επέμβασης κατά του χιονιά (φωτό)

Oι «σύμμαχοι» των Ειδικών Ομάδων Άμεσης Επέμβασης κατά του χιονιά (φωτό)

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν πέντε Ειδικές Μονάδες Άμεσης Επέμβασης και Απεγκλωβισμού ασθενών και πολιτών κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων μετά την σχετική εισήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ κ. Γιώργου Πατούλη.

Οι πέντε Ειδικές Μονάδες Άμεσης Επέμβασης και Απεγκλωβισμού ασθενών και πολιτών είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να παρέμβουν, όπου κριθεί αναγκαίο και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να διατυπώνουν το σχετικό αίτημα μέσω του 1110.

Μάλιστα την Κυριακή 23 Ιανουαρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε και επιχειρησιακή άσκηση των μονάδων στο parking του τελεφερίκ στην Πάρνηθα, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη.

Η σχετική δράση, η οποία πραγματοποιείται με τη συμμέτοχή του ΙΣΑ και του στελεχιακού δυναμικού του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ), έχει ως στόχο την άμεση παροχή βοήθειας σε ασθενείς συμπολίτες μας κατά τη δύσκολη περίοδο εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων.

Μεταξύ των οχημάτων που αξιοποιούνται για τις αποστολές αυτές, υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένο ερπυστριοφόρο που μπορεί να μεταφέρει ασθενή με φορείο. Κάθε μονάδα διαθέτει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ψυχολόγους, ενώ τα οχήματα έχουν ειδικό εξοπλισμό (απινίδωση, οξυγόνο, κ.α.) .

Ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία συγκρότησης των συγκεκριμένων μονάδων οι οποίες θα μετακινούνται με ειδικού τύπου ερπυστριοφόρα οχήματα τα οποία θα έχουν στελεχωθεί με Ιατρούς, Ψυχολόγους, νοσηλευτές και στελέχη ειδικά εκπαιδευμένα σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, το τηλεφωνικό κέντρο 1110, το οποίο έχει δημιουργηθεί από την Περιφέρεια και τον ΙΣΑ για την άμεση αντιμετώπιση θεμάτων της πανδημίας, θα αξιοποιηθεί από την Κυριακή 23 Ιανουαρίου και για την καταγραφή αιτημάτων παροχής βοήθειας ασθενών που έχουν εγκλωβιστεί.

Στην επιχειρησιακή άσκηση, την οποία συντόνισε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου (ΚΕΠΙΧ)της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, Γ. Στεφανάκος, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σ. Βαρεττός, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Χωρικού Σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικής Προστασίας Αθ. Κατσιγιάννης, η Χ. Γαλλανοπούλου συνεργάτιδα του Περιφερειάρχη και συντονίστρια των εξωτερικών συνεργειών του ΚΕΠΙΧ., ο Κ. Λογοθέτης Σύμβουλος σε θέματα οδικής ασφάλειας και στελέχη της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Με αφορμή την επιχειρησιακή άσκηση ετοιμότητας ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε: «Το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα εδώ στην Πάρνηθα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των ειδικών αυτών οχημάτων και να συντονίσουμε τις ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων στελεχών μας προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία οι Πέντε Μονάδες Άμεσης Επέμβασης οι οποίες θα μπορούν να παρέχουν βοήθεια σε συμπολίτες μας ασθενής που έχουν εγκλωβιστεί και έχουν αδυναμία μετακίνησης, είτε σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται φάρμακα.

Για την υλοποίηση αυτών των μονάδων που συστήνονται για πρώτη φορά στη χώρα μας συμβάλει το επιτελείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής και του ΚΕΠΙΧ, με γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους.

Με πρωτοβουλίες όπως αυτή αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία μας και για τους πολίτες που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας. Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.