ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τέσσερα άτομα «δείχνει» το οπτικό υλικό

Τέσσερα άτομα «δείχνει» το οπτικό υλικό

  Τέσσερα άτομα που φαίνεται να συμμετείχαν στην τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο «The Mall Athens» έχει εντοπίσει η Αντιτρομοκρατική από τις μέχρι στιγμής έρευνες στο οπτικό υλικό από τις κάμερες του εμπορικού καταστήματος.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, από το οπτικό υλικό προκύπτει ότι τα άτομα αυτά είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας κουκούλες και καπέλα τύπου τζόκεϊ.

  Οι Αρχές μελετούν το σωματότυπο των υπόπτων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ομοιότητες με άτομα που έχουν καταγραφεί από κάμερες σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις. Εκτιμάται, πάντως, ότι στην χθεσινή επίθεση συμμετείχαν περισσότερα άτομα.

 Την ίδια ώρα, η συνδεσμολογία της βόμβας (εκρηκτική ύλη ζελατοδυναμίτιδα πιθανόν και με λίγο ANFO, δύο διακόπτες on-off και μπαταρίες, μέσα σε χύτρα) παραπέμπει στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

 Η αστυνομία δεν αποκλείει ωστόσο το ενδεχόμενο να εμφανιστεί κάποια νέα οργάνωση που θα αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Ανοιχτό το ”The Mall”

 Κανονικά, πάντως, λειτουργεί από τις 10.30 το βράδυ της Κυριακής το εμπορικό κέντρο «The Mall Athens», μετά την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας.

 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του εμπορικού κέντρου, ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές όλες οι προβλεπόμενες έρευνες και διαδικασίες, που αφορούσαν στον άμεσο χειρισμό του συμβάντος.

 Τα δύο μέλη της υπηρεσίας ασφάλειας που τραυματίστηκαν ελαφρά, έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.