ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«Σφαγή» on air μεταξύ σεισμολόγων – Α.Τσελέντης: «Ο ΟΑΣΠ δεν ανταποκρίθηκε – Eυτυχώς υπήρχε ο Χρυσοχοΐδης»

«Σφαγή» on air μεταξύ σεισμολόγων – Α.Τσελέντης: «Ο ΟΑΣΠ δεν ανταποκρίθηκε – Eυτυχώς υπήρχε ο Χρυσοχοΐδης»

«Σφαγή στον αέρα» πρωινής εκπομπής μεταξύ του προέδρου του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα, και του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητή Άκη Τσελέντη, επειδή ο τελευταίος δεν εκλήθη χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας.

Σοβαρές καταγγελίες εναντίον του ΟΑΣΠ εξαπέλυσε σήμερα ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης.

«Αν δεν ήταν ο [υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης] Χρυσοχοΐδης τα πράγματα θα ήταν βαριά. Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε το ρόλο του», υποστήριξε το πρωί σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Διαμαρτυρήθηκε επίσης γιατί δεν κλήθηκε χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, παρότι είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επειδή «δεν είναι αυλοκόλακας» σαν κάποιους – δεν τους κατονόμασε – που «προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους».

Όπως είπε ο καθηγητής Τσελέντης από την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας «τον είχε αποκλείσει ο κ. Σπίρτζης, αλλά χθες έπρεπε να είχε κληθεί. Ο μόνος που με πήρε τηλέφωνο χθες για να ενημερωθεί ήταν ο κ. [Αντώνης] Σαμαράς», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, ο ΟΑΣΠ πρέπει να κοπεί στα δύο: Ένα τμήμα του να περιλαμβάνει επιστήμονες και να δημιουργηθεί άλλο ένα, επιχειρησιακό, που «να μεριμνά για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας».

Ανέφερε επίσης ότι ο ΟΑΣΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έπρεπε να είχε κάνει καταγραφή όλων των διατηρητέων κτιρίων της πόλης και να φροντίσουν για την άρση της επικινδυνότητάς τους». Ζήτησε επίσης να γίνει αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.

Ο κ. Τσελέντης δήλωσε τέλος ότι η μετασεισμική δραστηριότητα από τον χθεσινό σεισμό είναι ομαλή και όλα συνηγορούν ότι ο χθες έγινε ο κύριος σεισμός, όπως εκτίμησε ο ίδιος.

Ο κ. Λέκκας είπε στον Γιώργο Αυτιά:

«Ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά. Είμαστε σε ύφεση. Εκείνο όμως στο οποίο εγώ θέλω να παρέμβω γιατί το άκουσα και εξοργίστηκα είναι ότι δεν εκλήθη ο κ. Τσελέντης. 20 χρόνια που ήταν στην επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου ο κ. Τσελέντης δεν ήρθε ούτε μία φορά.

Τελευταία φορά που έγινε η σύσταση της επιτροπής σεισμικού κινδύνου ο κ. Τσελέντης ήταν στον εισαγγελέα και γι’ αυτό δεν μπήκε στην επιτροπή (….) Ο κ. Τσελέντης απαξιώνει συστηματικά το να παρευρεθεί στην επιτροπή γιατί του δίνεται η ελευθερία εκτός επιτροπής να διατυπώνει απόψεις που δεν ευσταθούν».

Ο κ. Τσελέντης απάντησε:

«Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον εισαγγελέα. Ποτέ δεν ήμουν υπόδικος. Λέει ψέματα. Τον κ. Χουλιάρα εννοεί.

Δεν ήμουν ποτέ υπόδικος» και πρόσθεσε:

«Θα πω και γω δύο πράγματα. Ακούστε με. Κατ’ αρχάς ένα ερώτημα. Είστε σεισμολόγος;

Έχετε διοριστεί με επιστημονικά κριτήρια στον ΟΑΣΠ; Ή με πολιτικά κριτήρια; Σας όρισε ο κ. Σπίρτζης; Έχει λήξει η θητεία σας;»

Ενώ οι δύο επιστήμονες καβγάδιζαν, ο Γιώργος Αυτιάς προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντας: “Καθηγητάδες τραβήξτε μπροστά, ενώστε τους Έλληνες”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.