ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Τοξοβόλος βραβεύτηκε από τη Μαριέτα Γιαννάκου και της έστειλε εκρηκτικό μηχανισμό!

Ο Τοξοβόλος βραβεύτηκε από τη Μαριέτα Γιαννάκου και της έστειλε εκρηκτικό μηχανισμό!

Βραβείο για τις άριστες επιδόσεις του στις πανελλήνιες εξετάσεις, το ήθος και την προσωπικότητά του από την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου είχε πάρει το 2006 ένας από τους συλληφθέντες του Βελβεντού Κοζάνης.

Ο λόγος για τον 25χρονο αριστούχο Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστό με το προσωνύμιο «Τοξοβόλος του Συντάγματος», ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με τη μητέρα του ο Μιχαηλίδης «ήταν αριστούχος μαθητής, με αγάπη για το διάβασμα. Μάλιστα αφού έδωσε πανελλήνιες το 2006 και αρίστευσε βραβεύτηκε από το υπουργείο Παιδείας και την τότε υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου!».

Το εντυπωσιακό, όπως αναφέρει η Espresso, είναι ότι λίγα χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2009 η οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς είχε βάλει χύτρα με εκρηκτικό μηχανισμό στην πολυκατοικία της κ. Γιαννάκου!

Εν αναμονή στην Αντιτρομοκρατική

Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για  τα δείγματα DNA και τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα – γιάφκα του Χαλανδρίου περιμένουν στην Αντιτρομοκρατική προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει σύνδεση της ομάδας των οκτώ με τις επιθέσεις στο MALL, στο συρμό του μετρό, στη ληστεία στη Φλώρινα και στη ληστεία της Πάρου. Οι αξιωματικοί περιμένουν να αποδειχθούν και επιστημονικά οι εκτιμήσεις που έχουν κάνει, ότι δηλαδή πίσω από τα τελευταία χτυπήματα κρύβονται άτομα που πέρασαν από τη συγκεκριμένη γκαρσονιέρα…

Παράλληλα στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχουν μπει τρεις ληστείες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους 15 μήνες και έχουν «άρωμα» αντιεξουσιαστικό. Οι πληροφορίες από τον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ «λένε» πως υπάρχει ένας κύκλος 15 με 20 ατόμων, που στρατολογήθηκαν στην οργάνωση τα τελευταία δυο χρόνια, είναι “καθαρά” και αποτελούν τους νέους πυρήνες της οργάνωσης που προσπαθούν με ληστείες τραπεζών να γεμίσουν το “επαναστατικό ταμείο”.

Τόσο από τις αναφορές στις προκηρύξεις που έχουν στείλει, όσο και απο το βαρύ και ιδιαίτερα μεγάλο οπλισμό που διαθέτουν φαίνεται πως έχουν αναπτύξει στενές σχέσεις με 2 άτομα από τον ποινικό χωρο. Αυτοί τους τροφοδοτούν με όπλα που έρχονται στην Ελλάδα κυρίως από την Αλβανία, μέσω αλβανικών συνδέσμων.

Την ίδια ώρα  όλα δείχνουν πως έχουν χτυπήσει τον κεντρικό πυρήνα της νέας γενιάς αντάρτικου πόλης και είναι βέβαιοι πως από τους 8 που πήραν μέρος στη διπλή ληστεία, αρκετοί έχουν πάρει μέρος σε πολλές επιθέσεις στην Αθήνα. Αποκορύφωμα το χτύπημα στο Μall πριν 2 εβδομάδες για το οποίο οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως πιθανότατα πήραν μέρος κάποιοι από τους 8 ληστές της Κοζάνης. Ο 24χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης και ο 22χρονος Δημήτρης Πολίτης αποτελούν στελέχη στο νέο αντάρτικο πόλης, ενώ ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός (φίλος του δολοφονημένου  Αλέξη Γρηγορόπουλου) αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στην οργάνωση τα τελευταία δυο χρόνια, ενώ ο τέταρτος της παρέας, για τον οποίο οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν το παραμικρό, αποδείχθηκε ότι είχε φυσική παρουσία (βρέθηκαν αποτυπώματα) στην πρώτη γιάφκα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στο Χαλάνδρι.

Ψάχνουν γιάφκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 Ο εντοπισμός και η σύλληψη των 4 νεαρών (τρεις άνδρες και μια γυναίκα) που εξαφανίστηκαν μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, είναι η πρώτη προτεραιότητα για τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής. Πού όμως κρύβονται οι 3 άνδρες και η μια γυναίκα που εξαφανίστηκαν με το κλεμμένο τζιπ του οδοντιάτρου; «Πιθανότατα να έχουν λουφάξει σε διαμέρισμα κρησφύγετο  σε πόλη της δυτικής Μακεδονίας. Εκτιμάται πως διαθέτουν γιάφκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες κρύβουν βαρύ οπλισμό» λέει πηγή της Κατεχάκη και προσθέτει «όσο περνούν οι ημέρες το σενάριο να μην κατάφεραν να φτάσουν σε γιάφκα και να είναι εγκλωβισμένοι στο Βέρμιο απομακρύνεται… Όμως εξακολουθούν να υπάρχουν  όλο το 24ωρο μπλόκα στους επαρχιακούς δρόμους».

USB και κινητό

Το κινητό τηλέφωνο που  βρέθηκε στην γιάφκα του Αμαρουσίου έχει μπει στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων σε μια προσπάθεια να γίνει η χαρτογράφηση των κλήσεων που έκαναν και δέχθηκαν, τα σημεία από τα οποία πραγματοποιούσαν τις κλήσεις, καθώς και τους κατόχους των άλλων κινητών με τα οποία έρχονταν σε επαφή. Παράλληλα δεν έχει ολοκληρωθεί (αναμένεται τις επόμενες ώρες) η έρευνα στα δυο στικάκια που βρέθηκαν στο διαμέρισμα και στα οποία – ίσως κρύβονται –  όλα τα σχέδια της οργάνωσης.

Η μυστηριώδης γυναίκα

Πρόσωπο κλειδί στις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις της νέας γενιάς αντάρτικου πόλης, αποτελεί – σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής –  μια νεαρή γυναίκα. Συγκεκριμένα τόσο στην εμπρηστική  βόμβα που τοποθέτησαν άγνωστοι στο συρμό του μετρό στο Αιγάλεω τον περασμένο Φεβρουάριο, όσο και στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο οι κάμερες «έκλεψαν» τη φιγούρα μιας γυναίκας. Το ίδιο και στην προχθεσινή διπλή ληστεία. Επίσης γυναίκα ήταν το κεντρικό πρόσωπο και στη ληστεία που σημειώθηκε στις 28 Νοεμβρίου στο Φιλώτα Φλωρίνης. «Από τα καρέ που έχουμε βλέπουμε μια γυναίκα νεαρής ηλικίας, γύρω στο 1.60 που έχει αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά της να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο… Προσπαθούμε τα ταυτοποιήσουμε το σωματότυπο και τα χαρακτηριστικά για να διαπιστώσουμε αν σε όλες τις περιπτώσεις είναι το ίδιο άτομο» εξηγεί στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.